Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 22:35 - "Войната" в Газа все повече прилича на клане...
Автор: vanadisbg Категория: Други   
Прочетен: 3390 Коментари: 8 Гласове:
0Когато отворих този блог си мислех, че ще пускам коментари и информация, само по неправди от нашата мила България, но напоследък чувам неща от Газа, които направо ме стряскат...

Войната там, все повече започва да прилича на клане. И докато всеки подобен конфликт, малко или много е токова... може би трябва да кажем, че войната е безсмислена. Хората твърде често не си дават сметка какво е живота и каква е цената му, как се създава и отглежда човек и как после от него се изгражда личност. И защо? За да бъде убит от снаряд, за да бъде премазан от танк, за да стъпи на мина или да му бъде пръснат мозъка?! Затова ли този е съществувал той, човекът?!

Прекалената омраза, ражда само войни, смърт, разруха и унищожение. Тя не засяга само потърпевшия, но и този който я налага и бавно, но сигурно го разяжда. Това се доказа от всички такива войни, но някои страни доказаха, че са разбрали грешките си от миналото, разбраха за пагубната сила на омразата!

В Испания се изгради мемориалът на падналите, в който са изписани имената на загиналите и от двете страни на барикадите, по време на голямата Испанска гражданска война. Къде са другите такива мемориали? Кога ще бъдат построени?

Кога народите на Палестина, Кюрдистан и Тибет ще бъдат свободни?

Завършвам с една известна фраза от разказът "По жицата" на Йордан Йовков:

"Боже, колко мъка има по този свят, Боже!"


Израелско нападение отне живота на най-малко 40 палестински бежанци, намерили убежище в училище под закрилата на ООН, съобщават медицински лица, присъствали на мястото. Ударът над училището в северните части на Чабалия е извършен на 6 януари тази година и повечето от жертвите са деца.

Два медицински източника (болници от Газа), твърдят, че два снаряда, изстреляни от танкове са избухнали извън училището и са разпръснали шрапнели по хората в и извън сградата, където хиляди палестински бежанци са намерили убежище и скривалище от израелските атаки.

По официални данни, освен загиналите, има и няколко десетки ранени.

Лекарите потвърждават, че всички загинали, са хора, подслонили се в училището или пребиваващи в бежанския лагер в Чабалия, в северната част на ивицата Газа.

По думи на Джон Гинг, ръководителя на агенцията за палестинските бежанци към ООН, три артилерийски снаряда, са паднали в близост до училището, където са се намирали 350 бежанци

Гинг потвърди, че израелската армия, редовно е била уведомявана за точните географски координати на бежанските лагери, за да се избегнат нападения над тях.

“Разбира се, беше напълно неизбежно, при ударът от снарядите да няма голям брой пострадали”, каза Гинг.

По-рано същия ден, двама палестинци бяха убити, след артилерийски обстрел срещу училище в южния град Хан Юнис, а още трима загинаха при въздушен удар над училище в бежанския лагер Шати, Газа.

За 11 дена от началото на израелската операция в Газа бяха убити още 640 души, а 2800 бяха ранени, повечето от тях цивилни.

Хуманитарната служба на ООН осъди това насилие и поиска разследване.

image
Палестинско дете в лагера в Чабалия

Разширяване на операция

По всяка вероятност в следващите дни израелската армия ще усили нападенията си над Газа, това се потвърждава от усиления артилерийски огън над Хан Юнис.

Палестински свидетели заявяват, че израелски танкове вече се намират в града, който е втори по големина в ивицата, след Газа. Предполага се, че с това израелската армия цели да го отдели от другия важен център – Рафах.

Аймен Мохейлдин, кореспондент на Ал Джазира в Газа, потвърди, че Хан Юнис е стратегически важна точка, тъй като от там палестинските бойци могат да изпращат снаряди в израелска територия.

Мохейлдин заяви също, че по думите на палестински партизани, израелският флот е правил опити да достигне централния, крайбрежен град Даир ал-Балах, където се развиха най-ожесточените боеве днес.

“Имаше много интензивен обстрел през нощта, хората се събудиха в присъствието на сухопътни войски в и около Хан Юрис”, каза той.

Четири израелски войници бяха убити и 24 ранени при битките край Газа, понеделник вечер, съобщиха от израелската армия този вторник, като по-късно повиши броя на убитите на осем.

Няма къде се скрият

image

Ожесточени схватки между израелските войски и палестинските партизани са се провели и край Чабалия, над града се извисяват два големи стълба черен дим.

Фарес Акрам, обикновен човек, живеещ в Газа, каза пред Ал Джазира “Няма безопасно място в Газа, израелските самолети, непрестанно изсипват бомби и подлагат на картечен огън Газа”.

Аркам каза още, че жена му, която е бременна в деветия месец, се страхува да роди в този момент, защото знае колко е опасно на напусне дома си и че болниците в Газа се намират в хаос.

Той каза, че жителите на Газа оценяват демонстрациите, против израелската акция в ивицата, които обиколиха целия арабски свят, но вярва, че докато САЩ подкрепя Израел военно, атаките ще продължат.

В същото време Газа се намира в тежко хуманитарно положение. Липсват гориво, храна и медикаменти. Причината за това е 18-месечната израелска блокада на ивицата.

Джон Гинг, заяви, че е “шокиран” от “зверските наранявания на пострадалите”, който видял по време на посещението си в болницата Шифа.

“Липса на отговорност”

Той каза още: “Има голям недостиг на медикаменти. Тази болница нямаше електричество за четири дена.  Ако генераторите спрат отново, тези на интензивни грижи ще умрат. Трагедията е ужасяваща и се влошава с всеки момент.”

Гинг описа ситуацията по следния начин - “последствие от политически провал и пълна липса на отговорност за военните действия” и апелира към политическите лидери от региона и целия свят “да поемат отговорността”.Гласувай:
0
01. kostadin - Все пак, Еврейте ще трябва да се учат ...
07.01.2009 10:06
Все пак,Еврейте ще трябва да се учат от нашите управници, как се умъртвява нация!
с оръдия и авомати не можеш всички не потребни ти, да ги избиеш.
Гордейте се, че българските управяващи през последното 20 -ти летие са в челото на глоболизационната сила на земята-хухаху!
Успех в глобаизацията има само когато умират ногоповече ,отколкото се раждат Израел е далече о този оптимум , предлаган на света.
цитирай
2. анонимен - справедливост
07.01.2009 19:11
Ако палестинските "бойци" спрат да изпращат снаряди в Израел, вероятно и Израел няма да има нужда да се защитава.Не съм съпричастен към атентатори, замбирани религиозни фанатици и похитители които искат откупи за жертните си и ако не получат ги убиват. Това е лицето на "горките" палестинци в света.
цитирай
3. kostadin - За -2. анонимен - справедливост 07.01 19:11
08.01.2009 11:08
Преди всичко е необходимо да се установи в съзнанието ти истината за началото на лошите отношения между първите еврейски заселници и арабите.По принцип по бащина линия те са братовчеди.Не палестинците са пръснали еврейте по света ,а техният бог го е сторил за да ги накаже -но това е било в едно веме ,което за нас е отглас ,като от легенда .
Решението за образуване на еврейска държава е плод на тайно съгашение между Англя и еврейското лоби.Целта е било Германия да загуби пърата световна война и най -вече да се премахне монархията.Върховенството на императорите е много силно препятсвие за въвеждането в действие на циоистките идей.В основата на тази мистерия за човечеството отново в челните редици са членовете от прословутата фамилия Ротшилд ,премахнала не един монархисичен режим в Европа.
Можеш много да четеш за тези истории.Важното е ,че през втората световна война и американците са навити да сътрудничат за осъществяване на този таен договор.Отначало са купували земя в Палестина и са спазвали порядъка ,а когато броят им нараства на около 450 хил се отцепват Същата история се получи и с албанците превзели Косово.Такава участ е планувана и на нас да ни се случи.
Има стотици решения а ООН които са в полза на арабите и с които еврейте изобщо не са е съобразили.Какво означава окупатора да ти дава автономия в соствената страна не е трудно да го разбере всеки българин При нашето освобождение окупаторът също е имал такива незаконни права.Исторята би следвало да ти е ясна.
Върхушката в израел изпълнява своя пан за оптимизиране начислеността нанаселението по цялата земя.Който се е хвана на тяхната парина система е обречен на гибел, включително и елитите в народите наричани с прозвището Гоя.Достатъчно еда почетеш на какво ги учат техните реигиозни водачи -макар,че по ринцип елигия нямат ,защото нямат хам в който да извършват свещените служби.Техните равини препредават устно удобната част от реигиозната и истина и я изкривяват според олята на няколкоовека опитващи се да завладеят света -4 % владеят около 90% от богатстватана света.
Дали си привърженик или не на фанатиците не мога да се произнеса,защото ти защитаваш точно фанатичните и в противовес на еврейския Бог желания на еврейският елит .Израел има най- мощното въоражение в този район, но не него го преследват и наказват за своеволията на политиците им ,а тези които са по -слаби . В пиродата няма забрани за използваните способи за самозащита.Когато нямаш атомни бомби и психотроника можеш да се бориш само с чисто физически възможни човешки средства.Отвличанията и премахването на окупатори и борбата с тях не може да се нарече тероризъм.
цитирай
4. анонимен - Арабелите на сапун!
20.03.2009 17:48
Арабелите на сапун!!!!
цитирай
5. анонимен - за №5
21.03.2009 09:25
Не си пожелавай нещо ,което не искаш да ти се
случи и на тебе.
Костадин
цитирай
6. анонимен - колко мило
15.06.2009 10:20
С умиление чета покъртителните коментари за злата съдба на милите палестинци и ужасните безчинства на евреите.
Естествено трудно бих могъл да помогна на приплакнатите мозъци, все пак ако някой не желае да проумее очевидното, то и майчиното мляко ще му нагарча. Не се подавайте на лесна манипулация, използват ви. И като всеки използван обект в момента в който станите ненужни ще бъдете изхвърлени. Лесно можете да намерите доказателства за целенасочеността на пропалестинската манипулация, която се вписва изцяло в концепцията за ислямската експанзия. Не се давайте толкова лесно, не бъдете елементарни.
цитирай
7. анонимен - Наблюдател
27.08.2009 12:07
Миналото лято имах нещастието да попадна в туристическа група с палестинци. Нагли, невъзпитани, нечистоплътни - напълно си заслужават евреите, които ги сгъват периодично!
цитирай
8. анонимен - Aми, сигурно и ние изглеждаме на ...
27.08.2009 15:16
Aми ,сигурно и ние изглеждаме на някои гадни и,нечистопътни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vanadisbg
Категория: Други
Прочетен: 393314
Постинги: 38
Коментари: 326
Гласове: 248
Архив