Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.12.2008 12:55 - Как Ротари клуб открадна чешма? Аман от пишман благодетели...
Автор: vanadisbg Категория: Регионални   
Прочетен: 38199 Коментари: 73 Гласове:
0

Последна промяна: 02.01.2009 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уважавам благотворителността, тя винаги е помагала на хора в нужда. В последно време едни от стожерите на благотворителността се оказаха Ротари клубовете из страната. Представляват групи дребни бизнесмени, които запълват времето си с благодетелски акции и събиране на дарения за различни каузи. Преди няколко месеца Ротари клуб Добрич постави чешма на централно място в градския парк "Св. Георги". Вижте я:

image

Хубаво е да има чешма с прясна, течаща вода, много хубаво даже! Възрастните хора мога да си отдъхнат и разговарят, седнали на пейките около нея, спортуващите да пийнат хладна водица през лятото и продължат с джогинга си, децата да играят и да се плискат закачливо. Така си е, хубаво нещо е чешмата. И на всичкото отгоре изглежда добре, нали? Точно начинът, по който изглежда ми направи особено впечатление и ме върна години назад...

Винаги съм живял близо до парка, помня, че като малък, често играех там в другарите си. Към стадиона (който също се намира в парка) имаше една забутана, обрасла с храсти алейка и на тази алейка имаше чешма. Тази чешма са сложили още когато са оформяли тази част от парка и стадиона (около началото на 60-те години), с времето всичко се занемари и от чешмата спря да тече вода, остана мръсна и скрита, зад листата на големите дървета и храсти, които я обграждаха.

Няколко месеца, след като видях за пръв път чешмата на Ротари, се случи да мина около стадиона и тъй като тя ме подсети за другата, реших да надникна зад храстите и да видя онази стара чешма, която ми напомни за първите години от живота ми. Но чудо! Както може би се сещате, чешмата я нямаше! Имаше само празно място с формата на основата и, личеше си, че отскоро я няма. А ясно и къде беше вече.

Бих подкрепил напълно действията на Ротари, да пуснат в действие отново тази стара и неизползваема чешма, както и преместването и на оживено място, където всеки може да и се порадва и ползва, но защо господата са изписали имената си?

image

Тази чешма е правена, от Бог знае, кой преди толкова много години. Името на майсторът, който се е трудил над нея, който я е градил месеци наред, ще потъне в забрава, защото вече на нея пише друго (признавам, не помня дали някога там е било нечие други име). След някоя и друга година, никой няма да знае, че Ротари не са тези, които са дарили чешмата, те са тези, които си я приписаха.

Излиза, че си имаме едни истински съвременни Робинхутовци, които крадат от едни за да дарят на други. Но едно не трябва да забравяте, дори героят от Шеруудската гора, не е писал името си на своите дарове!

Известен или не, чешмата си има истински съградител и съм сигурен, че той не е в редиците на Ротари, дори и да е жив. Това прави писането на чужди имена аморално и анормално. Целта е една-реклама. А от там стигам до идеята, че повечето ротарджии, членуват в съответните клубове, за да правят реклама на името и бизнеса си. Да са по-известни и обичани. Не чакайте дарения от мен, приятели, от къде да знам, че не ги взимате, за да си пишете имената по други "дарени" паметници, чешми, табели или изработката на рекламни ротари- календари, визитки, листовки... След направеното аз не вярвам, че вие действително давате парите за благотворителност с безкористна съвест, дори когато ги давате вие мислите как да се популяризирате, което опорочава, непорочното и чисто дело на благодетелността! Бих искам да подкрепя хората, които са в нужда, но не и някой, който не е. Вие определено не сте в нужда.

Надявам се поста ми да не обиди, все пак съществуващите честни благодетели в Ротари или други организации!


Тагове:   как,   чешма,   открадна,


Гласувай:
0



1. анонимен - bantustan
31.12.2008 15:28
Hubava rabota, ama bqlgarska...
цитирай
2. анонимен - комсомолец
01.01.2009 19:53
Всъщност забелязали ли сте, че Ротари клубовете в България по удивителен начин напомнят партийните организации по високите етажи
цитирай
3. анонимен - Лайна
01.01.2009 20:36
Защо над герба на Добрич,Дорич е написан на латиница,жалка работа
цитирай
4. анонимен - малко въпроси
01.01.2009 20:54
1. Чешмата не е чешма без вода. Някога водата е била въпрос на умение за я каптираш и чешма значеше умението да хванеш вода и да и сложиш чучурче.. После се стопанисмаше от разни държавни предприятия, но беше евтина и чешмите се поддържаха... после поскъпна и изчезнаха или буренясаха. Как стои при вас въпросът с водата и чешмата? Този благодетел що е сторил? И... в коалиция ли се с ВиК или ... доброволно... Нещо нищо не ми се връзва...
цитирай
5. анонимен - "Плагиатство е претенцията ...
01.01.2009 21:01
"Плагиатство е претенцията за авторство на произведение, което в действителност е създадено от някой друг. Макар не винаги да е свързано с нарушаване на авторско право, плагиатството обикновено се смята за осъдително."
От Уикипедия, свободната енциклопедия
цитирай
6. анонимен - Влад
01.01.2009 21:23
За такива народа е казал "Имената на глупците, висят по стените"
цитирай
7. анонимен - В София нещата са още по-абсурдни. ...
01.01.2009 22:11
В София нещата са още по-абсурдни.
Паметника на Васил Левски който се намира на едноименния булевард се "стопанисва" от Лев Инс... евтина ДОЛНА рекламка... ликът на Левски дори го няма, останали са само черепите на говедата, тревните площи около паметника са занемарени, на нищо не прилича. Иначе табелките с логото на Лев Инс са сложени на видни места и светят нощем. Жалка, смешна история. Браво за статията, мисля че историята е с продължение, в по-големите градове това се превръща в практика на разни псевдо благодетели. Това с чешмата просто бледнее...
цитирай
8. анонимен - ,,KAKVA TI CHESHMA,,
01.01.2009 22:20
AM TEZI NAISTINA SA GOLEMI GLUPAZI? NE SAM OT DOBRICH , NO KATO PROCHETOX MATERIALA I SE SETIX ZA STARATA CHESHMA,TA SEGA NEYA YA NYAMA , A TOVA E NOVATA , NO TEZI IMENA V NIKAKAV SLUCHAI NE SA YA IZRABOTILI , TE SA NAREDILI NA NYAKOI MAISTORI I TAKA SA NAPISALI I TEXNITE IMENA ,TE NE ZNAYAT ZNAKA NA ,,ROTARI KLUB,, I SA IZRISUVALI ZNAK NA ,,AVANTI KLUB,, PO ZAKON TE SA IZVARSHILI PRESTAPLENIE I TRYBVA DA SE OSADYAT I DA NYAMA TAKIVA IMENA . TOVA NE SA NIKAKVI ROTARIANZI , A NYAKAKVI PARLAPANZI . TAKA ,CHE GRAJDANI NA DOBRICH IDETE I PREMAXNETE TAZI TABELA , TYA PROSTO E NEZAKONNA I NE I E MYASOTO TAM . TEZI SA SI NAPRAVILI PREJIVE PAMETNIK , KADE SE E CHULO I VIDYALO NA JIVI XORA TAKIVA PAMETNIZI? NIKADE SAMO TUK V DOBRICH!
цитирай
9. анонимен - Благодетели
01.01.2009 22:22
тук има малко написано за "багодетеля"-Рачев
http://www.dobrichmedia.com/novini/26_11_2007_1.php
малка извадка:
"Сред сътрудниците на ДС, кандидатирали се за общински съветници в Добрич, са и представители на бизнеса в Добрич. Като Николай Рачев Рачев
цитирай
10. анонимен - Rodolubec
01.01.2009 22:34
Tova e obshta taktika. Nachalo bez krai i to v centara na gradovete. Tova napravixa i vav Vrtca tezi mafioti. Ytreshniat den shte slojat i pokrivche a sle tova i magazinche i t. n. Svetovna praktika...
цитирай
11. анонимен - Мизерници
01.01.2009 22:59
Кой е Илия Михайлов? Изгонен началник от Тотото,сега е Голямата Работа-който много слушка ,Партията му дава постове...1,2,3..!!!! А по местната телевизия- главен Герой!! Духайте супата добруджанци!!!!!!!!!!!
цитирай
12. анонимен - Писна ми
02.01.2009 11:54
Това е страхотно лицемерие.Имам чувството , че всеки който се е домогнал малко до власт или известност смята всички ни за балъци . Преместили стара чешма шибнали на общината правото да плаща водата от нея и си надраскали героичните именца . . . Нещастни долни паразити - писна ни от вас !!!
цитирай
13. анонимен - Структура на Ротъри
02.01.2009 12:01
На този адрес е структурата на Ротъри предлагам да пратим имейли със линк на статията да си видят "Благодетелите" - пращайте всички !
http://www.rotary.bg/bg/structure/
цитирай
14. raylight - Писането на имената
02.01.2009 12:46
е стар обичай и нормално нещо. И на паметника на кавхан Исбул има надпис, че е прекарал водопровод на родното си селище, хората обичат да им признават добрите дела, човешко е.
цитирай
15. анонимен - Кво е тва Ротати клуб?
02.01.2009 15:07
Некви гангстери ли са?
цитирай
16. spasunger - 2.
02.01.2009 19:59
"Всъщност забелязали ли сте, че Ротари клубовете в България по удивителен начин напомнят партийните организации по високите етажи"

-- Никак не си далеч от истината, но тя както винаги е даже по-дълбока от това, което се вижда на повърхността...

@ vanadisbg - Те хубаво, че само зъбното колело са закичили, ами не и останалите си символи, че тогава работата става много ачик...
цитирай
17. grigorsimov - Не случайно
02.01.2009 22:18
подобни 'съмнителни' организации произлизат от структурите на комунистите. Ротару клубовете и комунистическите партии са масонски (сатанински) ложи.
Ето какво е казал Албърт Пайк, – "Великият командир" на Върховния съвет на масоните в Америка, през 70-те години на XIX в.: – "Всички посветени във висшите степени на масонската религия, трябва да я отстояват, следвайки неопетнената доктрина на Луцифер" (т.е. – на Дявола).
И още една важна част от сатанинския план на масоните, от 19-ти век, за заплануваните от тях световни войни: "За пълното тържество на масонството ще са нужни три световни войни, като в третата от тях ще бъде унищожен мюсулманският свят, след което ние ще изпровокираме гигантско социално сътресение, ужасите от което ще покажат на всички гибелността от безверието. Революционното малцинство ще бъде унищожено, а разочаровалото се от християнството мнозинство... ще получи от нас истинската светлина от учението на Луцифер"!
И още един цитат от протокол 9 на 'Ционските мъдреци - началниците на масоните:
От нас изхожда всесковаващият терор. Ние имаме в услуга хора, представляващи всички мнения и всички доктрини: монархисти, демократи социалисти, комунисти и всякакви утописти. Ние сме впрегнали в работа всички и всеки един подкопава последните остатъци на властта, старае се да срине всички установени порядки. Всички държави, измъчени от неуредици, искат покой. За да имат мир, те са готови да пожертват всичко. Но ние няма да им дадем мир, докато те открито и с покорност не признаят нашето интернационално свръхправителство.
цитирай
18. анонимен - teddy
02.01.2009 23:45
Сега да ви светна:
Аз членувам в Ротаракт т.е Ротари за по-млади. И знам за какво става дума, освен това го пишеше и в предишния брой на Ротари за България (ама то кой да се поинтересува) - тази чешма е построена заради спомена за старата чешма! За да я има пак! И естесвето, че ше си напишат имената - нали те са я платили.
И СУПЕР МНОГО СЕ ИЗНЕРВЯМ КАТО ВСИЧКИ СЕ ИЗКАЗВАТЕ КАТО НИЩО НЕЗНАЕТЕ!
Ротари е благотворителна организация. Хората там просто имат добри сърца и дават от своите си пари за да направят нещо хубаво и няма нищо МАСОНСКО И САТАНИНСКО ИЛИ ОЩЕ В НЕЩО ЩЕ НИ ОБВИНИТЕ.
Български народ ей! Някой прави нещо хубаво и го ругаят. Прави лошо - много е готин.
Ама я си седнете на зазниците, помислете и си извадете вие парите от джоба нещо да направите. Ама не, нали?! По лесно е да плюете тия, на които им пука.
Бе я майната ви.
И без пари да имаме с некви си мизерни 100тина лева отидохме и зарадвахме децата в дома. Е, сори ама нито сме го разправяли, нито сме се показвали нито някой го прави за слава. Ама нееееееееееее ванаги трябва да ругаете щото някой прави нещо хубаво и да завиждате. Давете се в злоба.
цитирай
19. анонимен - Бе тая Teddy нещо много нервна
03.01.2009 01:17
и навъзпитана като за благовъзпитана ротарианка ми се чини!

Ти на кого викаш майната ви, пикло!
За някаква тъпа чешма опищя света, опитваш се да се вденеш към Ротари-то, не защото са много баготвороителни, ами да завържеш някакви връзчици за кариерата по-натам. Не ни обяснявай глупости иначе ! Дави си се ти в скапаните ти мераци! :)))))))))
цитирай
20. анонимен - Към анонимен 23
03.01.2009 01:53
ООООО я по-спокойно!!!
АЗ СЪЩО СЪМ ОТ РОТАРАКТ и повярвай ми не е за връзчици и т.н.!
Типично българска черта е когато някой прави нещо добро да се намери друг да му пречи!!
Освен това НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е НАПРАВИЛ ЧЕШМАТА,А КОЙ СЕ Е СЕТИЛ ДА Я РЕНОВИРА !!!
Освен това както и Теди каза не сме масони,сатанисти и т.н. ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ И ТОГАВА ГОВОРЕТЕ !!!
П.П. : Никой не е казал,че като си от Ротари си длъжен да спазваш добрия тон и пред НИСКО ИНТЕЛИГЕНТНИ КОМПЛЕКСИРАНИ СЪЩЕСТВА !!!
цитирай
21. анонимен - На вниманието на РОТАР-АКТ-ите
03.01.2009 03:33
Разбирам, че се опитвате да защитавате своите ( с каква цел - само вие си знаете). Съгласен съм, че трябва да се уважава всеки жест на благотворителност, дарителство и др.подобни.
Не съм съгласен да си изпишеш името като атвтор( създател) на нещо, което не твое.Да бяха написани нещо по-скромно и истинско - например:"възстановена в оригиналния си вид благодарение на ..."
Освен това, мисля,, че надписите, герба и нескопосано добавената година отдолу превъщат старата чешма в съвременен кич.
цитирай
22. анонимен - Низшите масони не знаят на кого и за какво служат!
03.01.2009 10:59
Масоните - сатанисти, са специалисти по маскиране на дейстията и целите си, с благовидни названия, лозунги и фрази! Такива са били и 'Филантропическите' им дружества във Франция, преди 'великата' им революция, когато същите 'филантропи' си показват лицето и стават масови убийци и базскруполни садисти!
А за сведение на промасоните - ротарианци (чиста вода - ненапита), цитат от протокол 11 от плановете на техните господари:
...'Защото трябваше по околен път да постигнем онова, което по прав път е непостижимо за нашето разсеяно племе. За това ние създадохме и нашата организация на тайното масонство.
Скотовете гои, които ние привлякохме да служат във външните масонски ложи, за да ги откъснем от тяхната среда, нито знаят какво представлява масонството, нито дори подозират какви са неговите цели.'
И друг Един цитат, от преди 2000 години:
'Няма как да не дойдат изкушенията, но горко на този, чрез когото идват'!
цитирай
23. анонимен - Истината за Ротари?!
03.01.2009 11:28
Такам,прочитайки тоооолкова много глупости по адрес на Ротари и аз като ротарианка реших да запиша и отповергая част от абсурдните твърдения:) Приятно четене --->>
http://vampirskakifla.blogspot.com/
цитирай
24. kostadin - еврейска им работа. целият свят ...
03.01.2009 11:30
еврейска им работа.целият свят иска да им се кланя
Кризата е тяхно дело,даже са измислили правителствата да им помагат,така че ще се съгласите - водата са я каптирали те ... и т.н. Чудесата им нямат край!Нали са богоизран народ ,нищо че техният бог ги е пръснал по четирите краища на света,защото не са спрели да се кланят на златния телец.А всъшностзашо да не процъфтява ционизма при народ ,който и религия няма в действителност.
цитирай
25. rosidi - за ротарианците
03.01.2009 14:42
Във всеки по-голям град ги има и основнта им черта е снобизъм прикрит с благотворителност. Преди две години нашия Ротари клуб имаше парти с благотворителна цел. Самото парти като консумация беше към 10 000 лв. То не бяха хайвери и други подобни аристократични храни, то не бяха показване на рокли и костюми за хиляди за да съберат и дарят 1000 лв. Просто псевдоаристократите (които се вземат насериозно) си демостритат снобизма.
цитирай
26. spasunger - 21. grigorsimov
03.01.2009 15:38
Абсолютно точно ги закова, братче! Само едно уточнение. Луцифер=/= Сатана. Религиите са поставили знака за равенство с цел да отчуждят хората от идеята за Lightbringer-а (по тяхната логика Прометей и Озирис, а оттам и Христос, също би следвало да са равни на Сатана).

За плана на Масоните си прав обаче. Но и тук малка вметка. Масоните са само проводник, не инициатор. Зад тях има друго.

Но да не се затормозяваме прекалено ;-)
цитирай
27. spasunger - 22. към ротарианчето
03.01.2009 15:42
"Ротари е благотворителна организация. Хората там просто имат добри сърца и дават от своите си пари за да направят нещо хубаво и няма нищо МАСОНСКО И САТАНИНСКО ИЛИ ОЩЕ В НЕЩО ЩЕ НИ ОБВИНИТЕ."

-- Одобрявам! Браво, похвално. Масонството също е благотворително. Поне на ниските нива, там, където са редовите членове като теб - и нищо неподозиращи какво всъщност правят висшестоящите. Вие давате париците си, а те ви посвещават в степени. Не че ще ви пуснат в истинския си кръг, де. Но поне ви карат да си вярвате. А иначе да - творите добро. На дребно.

И това не е "хубава работа, ама българска". Тези неща са ги обяснили не-българи. Доста отдавна при това. Само трябва да се поразровиш ;-)

Със здраве и успех във всяко благотворително начинание.

@vanadisbg,
"Но как ще я изсечеш от камък? Това е истинското майсторство..."
-- Удари в десетката. Ами кой може да сече камък? Или поне е можел. Започва с "М" :-)) Майтап бе Уили...
цитирай
28. анонимен - Еба ти творците на добро и то на едро. ...
03.01.2009 18:47
Еба ти творците на добро и то на едро .
Абе добро от акула можели да се чака?
Тя плочата е като мавзолей върху чешмицата.
Ебати рекамата Даму се отще човек да си пийневодица
цитирай
29. kostadin - Прав си няма никаква хармония ме...
03.01.2009 18:53
Прав си няма никаква хармония между пропорциите ни на плочата, ни на буквите-явно скоро са се включили тези багодетели в глутницата на единствено можещите в б ългаия/ малки букви/.Като са толкова честни и благодетелни да кажат как направиха първият си милион- а на колко лихорицаса изсмукали кръвчицата.Интересно как са увеличили поизводителноста си ,като непрекъснато обвиняват народа ни ,че му била ниска производиеноста.Даже не са и умни ,защото производителността зависи от технологията.
цитирай
30. анонимен - На spasunger, за Луцифер и Сатана,
03.01.2009 20:19
доколкото занаМ, на латински и, съответно, еврейски, означават - светлоносец. Но не в името е същността а в делата.
В случая (за Господарите на света) става дума за 'абсолютното зло', което напълно се покрива с понятието за Дявола, Сатана, Луцифер и т.н.
Но делата и целите са определящи за истинското значение на името, а не буквалният превод. Както писах по-горе, те често се наричат и 'филантропи' и 'благодетели', но само за да мамят и подвеждат. Не може да се очаква от Дявола да каже истината, - тогава не би бил Дявол.
цитирай
31. анонимен - teddy
03.01.2009 21:12
вие сте болни.
а пф. тънене в невежество ние ше си правим каквото си знаем. майната ви.
цитирай
32. kostadin - За Teddy
04.01.2009 00:18
Дано майка ти да е еврейка -иначе си просто парцал в ръцете им ,а дали си скъп ,благодетелен или изобщо, някакъв ,специален вид парца не е важно.
Дървото без корен изсъхва-природно правило!
цитирай
33. grigorsimov - То и самите обикновени евреи са парцали в ръцете им
04.01.2009 10:42
Защото злото не признава нищо и никого, освен себе си, както е във всяка хищна глутница или престъпна банда. Но евреите са раздвоени между лоялност към рода и вярата си, и очевидността на злодейската същност на самозваните им, но крайно жестоки водачи!
цитирай
34. анонимен - Каква връзка имат еврейте с Ротари?!
04.01.2009 11:24
Отговор: НИКАКВА!!!!
Охх имам чувството , че повечето от вас са прекалили с четенето на "Световната Конспирация" !
Хах смешна работа.. Да не говорим , че по-голямата част от написалите коментари се отплесват в цитати от разни книги,който са чели-недочели,а други просто са решили да изпишат някъде мнението си за нещо,което въобще не е по темата...Както и да е успех в груповата ви заблуда!
цитирай
35. анонимен - от наше село
04.01.2009 12:02
Ей, защо се дърлите и търсите връзка между нашите снобари, радващи се да се видят по кабеларката и истинските ротарианци. То случката с чешмата показва, че няма такава.
цитирай
36. анонимен - Много са далеч от пренеслия ротарианството в България
04.01.2009 12:56
Те и при нас в Панагюрище са същите, придават си важност, а не ни плащат на творците които изработваме паметниците и проектите. Получава се на практика едно изнудване. Те са облагодеталствани, а не благодетели, както им го каза един общински съветник, но една птичка пролет не прави. Цялия местен елит бизнесмени ДС и тем подобни прислужници са при нас ротарианци. Истината е че никой ги не уважава и ако не си плащат на пресата за реклама никой няма и да им знае дейността. При вас как е не знаем?
цитирай
37. kostadin - Теорията за конспирацията?- аб...
04.01.2009 15:22
Теорията за конспирацията?- абсолютно не е вярна !
Това ,че Дизраели е казал нещо на смъртното си легло е нищо Това че Ротшилд е изпратил санкильотите да бутат бастилията не е вярноТова,че на Макс е платено от Ротшилдовци да напише манифеста не е вярно .Абсолютна никаква връзка няма между факта ,че Ротшилд се изегли от комисията определяща ежедневната цена на златото преди няколко години и сегашната финансова криза ,както и поскъпването на долара по виденово време Тогава Сорос излезе на печалба но връзка няма -истина виказвам.Абсолютно не е вяро ,че групировката на Сорос ,Морган,Рокфелер нямат нишо общо с Ротшилдови -само шапкатата им е една.Нищо че известни икономисти признават ,че голямите играчи на борсите по света са 5до 7 човека и те, чрез информационите средства и подставени брокери диктуат на къде да върят курсовете на основние акции.Никави конспирации няма.Даже Хилер е бил така добър да освободи Виенският наследник на ротшилдите само за половин час след ,като Гестапо го прибира.Чиста случайност мили хора от Ротари Ако вие наистина не знаете накъде ви водят ,толкова по зле за вас.
Финансистите на богоизбраните се чудя, как да съворя нова икономическа теория - засега са попаднали в 10-ката Финансова криза ,няма пари Айде бе , къде са !Също като поскъпването на долара у нас.Някой от Блоагодетелите на човечеството в ова чисо и РРРРРРРРРРРРРРРР ротарианците да си спомня -нали са членове на ООН,че се вдигаше врява до небето, как ще се решат проблемите на гладуващите народи ?Сега вече не е нужно да се говори за това ,защото се оказаха загазили най- най-п рогресивните сред тях самите пазители на парата в световен мащаб
Който е захапал джама на официалната им политика може да си хапе д-ътоТук конспирация няма Пък и то нали знаете как се прави подарък на сватба -обещаваш ,ама обещание къща не храни В световен мащаб това е геноцид над всички наричани Гоя.Но нали ротарианците искат да построят по справедив свят за богатите -другите не са
нужни.
Кога ли ще се променят мозъците От Мойсеево време и преди него е така при тях
А за наште РРРРРРРР/ който гледа овце знае какво значи/ изобщо не трябва да мислиме на тях ролята им е кратка-нали са агнеца в блюдото на БЛАГОДЕТЕЛИТЕ .
цитирай
38. анонимен - Реакцията на вестник "Доб...
04.01.2009 15:45
Реакцията на вестник "Добруджанска трибуна" по въпроса бе светкавична. В изданието от 25 септември 2008 г. бе поместен обширен материал, който можете да прочетете тук: http://www.dobrichmedia.com/novini/25_09_2008_5.php
Въпросът е, че за да свършим полезна работа и да лишим бъдещите поколения от една лъжа, всички ние трябва да се обединим, за да изчезне табелата на "благодетелите" от чешмата.
цитирай
39. spasunger - 44.
04.01.2009 18:23
kostadin, ето и едно интересно четиво по темата.
http://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
цитирай
40. spasunger - 37.
04.01.2009 18:27
анонимен, семантиката (значението на думите) Е от значение. При това голямо.
цитирай
41. kostadin - За spasunger - 46
05.01.2009 18:02
Този паметник на злото е известен.Но директивата не е за запазване на 500 мил човека на планетата ,а на 220 милиона.Това е техният нов и по оптимален вариант на плана ,който преследват.
Не ми се ще да им отварям очите ,но няма да стане така както са го намислили.
Типичен пимер е сегашната криза/точеща вече се10 години /ще се развихря може би до 2014 година./
Тя е плод на отималното машинно прогнозиране базирано на риска.От тук нататък хора не са се намесвали и машините са взели правино решение да се наложи стесняване на границата на доверие между финасовите субекти.Всичко е много просто -финансовите печалби от спекулации на борсата надхвърлят 800 п ъти брутния продукт ,които се създава за една година от човечеството.
Те от давна е сазват номата -за 1 дола кредит да се печатат 10 долара
Тези свръх господари си въобразяват две неща.
- Че ще създадът изкуствен работник ,които напълно да поеме функцията на обикновените хора.
-Въобразяват си ,че 220 ми ще гаранират развитието на съществуващите сега постижения на човечеството, защото 220 мил. човечета спомагат за оптималното промишлено производство.
За съжалениет това не е вярно.Килограм зърно ии месо се е произвеждал през средновековието около 30 пъти по ефтино и къде- къде по екологично.
Нашият свят е дуален и винаги ще има бедни и богати ,но при нас пропорцията е фрапиращо нарушена, 4% от населението на земята притежават около над 80% от създаденото материално човешко богаство.
Опасността идва от лакомията на богатие -те ще се взривят ,както когато запоне да умира слънцето.Парите са модел на енергията и не се ли спазва свободното им и непрекъснато движение тази енергия се натрупва .При надхвърляне на критичната плътност -явно за нашето време това е 800 пъти по голяма лакомия от възможната.Неминуемо настъпва пропадане.
Ще се спаси този ,които не е включен в паричната верига.Доказано е ,чес 2до 3 часа труд човек може да се само-подържа.
Подготвеният глобален климатичен катаклизъм ,плод също на лакомията за повече богатство ,също ще помогне за по бързото избистряне на мисловната дейнос в главите на обикновените хора.
Когато хората проумеят,че дават около70 % от доходите си за данъци и лихви -даже когато нямат вземания от банки ще можем да говоим и за създаването на един по- хуманно настроен към всичко и всички свят
цитирай
42. spasunger - 49.
05.01.2009 19:59
Костадин, между другото паметника наскоро е бил поомазан:

http://exatanews.blogspot.com/2008/12/georgia-guide-stones-vandalized.html

За мен решението е разселване из Слънчевата система - Земята ни е отесняла ;-)
Ама откъде тръгнахме, от една чешма, пък къде стигнахме...
цитирай
43. анонимен - Вижте един от постингите на corruption
05.01.2009 22:29
Вижте един от постингите на corruption - целта ми не е да правя големи неща, а добри неща. Какво е направил първия Българин ротарианец за сравнение с този описания по горе.
цитирай
44. анонимен - O_o
05.01.2009 22:50
Хах 20 идиота си направили форум :D
Баси от чешма,та през масони,луцифер,комунисти,еврей,че чак го разселване из Слънчевата система :D
П.П. Не сте засегнали темата за Глобалното затопляне(100% РотЪри са виновни за това :D:D:D)
цитирай
45. spasunger - 52.
06.01.2009 10:07
Анонимчо, обикновено който пръв вика на другите идиоти, на него самият нещо не му е наред. Просто да вметна.

Впрочем наскоро се събраха купчина учЕни, да развенчаят "мита" за затоплянето. И го развенчаха естествено. Нали трябва да се продава петрол...
цитирай
46. анонимен - Прочетете долната публикация
06.01.2009 11:56
и може би ще ви стане ясно, и за ротарианците и за преторианците:
'Кой уби Кенеди? – Ето тази кратка негова реч!'
http://grigorsimov.blog.bg/viewpost.php?id=273777
цитирай
47. анонимен - ?
06.01.2009 14:14
Ами Марсианците? Къде ги забравяте?

(Fridi)
цитирай
48. kostadin - за № 55. анонимен
06.01.2009 19:02
Хубаво е ,че се съмняваш !
Това ,все пак е нещо повече от средостатистическата леност на болшинството от хората
Тези които си мислят ,че проблемътенезначителен и локален много се лъжат Хоата които окрадоханад 150 милиада доара основни фондове и материални ресурси считат ,че прехода е завъшил Е кога фароните ,царете вкл и Тато започват да се увековечават -когато се почуствуват победители.Нима над 90% от българите са съгласни с този пладнешки обир?
цитирай
49. spasunger - 57.
07.01.2009 13:48
Колко е лесно да се изкара от контекста една реч, за да послужи на някакви цели... Тя може да значи всичко. Особено в контекста на най-напрегнатия момент от Студената война, най-вероятното е да е говорил за комунистическата подривна дейност.
цитирай
50. grigorsimov - на spasunger: Не е ли по-добре първо да провериш?
07.01.2009 14:43
Има линкове, има я цялата му реч, в оригинал, а тя наистина е изключително къса. А за кого и за какво се отнася, е съвсем ясно. А специално за теб пояснявам: Отнася се сатанинска юдейска световна конспирация, начело на която са банкерите Ротшилд и командваните от тях масони и комунисти!
Мислиш ли че има по информиран човек, от американския президент? И ако не вярваш на неговия изключително достоен апел, повярвай поне на това, че неговото незабавно убийство, доказа правотата и доблестта му (на Кенеди)!
цитирай
51. spasunger - .
07.01.2009 15:02
Въобще няма да ти противореча, защото впечатленията ми доста се доближават до твоите. Аз съм последния, на когото се налага да "поясняваш" каквото и да било - на мен ми е ясно за какво се твърди, че иде реч конкретно в тази реч. Само отбелязвам нещо като се цитира, да се поставя в правилния контекст.

Спомням си и една реч на Рейгън, който попита: "Колко лесно бихме се обединили всички народи по света, ако бъдем нападнати от представители на друг свят. И нима те не са вече сред нас?"

Извадено от контекста, автоматически излиза, че най-информирания човек в света заявява, че извънземни са инфилтрирали обществото ни, за да ни завладеят (странно, след като са толкова напреднали, защо ще се занимават с глупости, ами просто направо не ни завладеят, но карай, това е друга тема). Това, че Рейгън е искал да каже съвсем друго (и после е обяснил какво), на кой му пука? Нали само тези думи се помнят. И се повтарят по всевъзможни сайтчета с по 1 пост в тях, червени букви на черен фон, няколко свастики и присъстваща думата "чифути" средно по 5 пъти на параграф.

Ами той и Буш също е президент, следователно - най-информирания човек. И според него Бог му говори и веднъж както си били на мухабет, му казал да нападне Ирак, "защото това е праведно дело". Какво да си говорим... Президенти - всякакви.

А президентите далеч не са най-информираните хора. Ако следваме твоята логика, те са едни марионетки и следователно не знаят някои неща. Знаят само каквото им се поднесе във вид на доклади от агенциите и на брифингите със съветниците си. Но както и да е...

Пс. Впрочем, както споменах, по всичко изглежда ционизма, срещу който толкова се пениш, е просто проводник на нещо доста по-голямо и по-древно дори от Юдаизма, и надхвърлящо тесните рамки на юдейството. С други думи, не евреите трябва да са на твоя прицел, макар че не са света вода ненапита. Става въпрос за съвсем друго нещо. Ако искаш, пиши на личен и ще ти обясня какво.

Ппс. За "повярването"... няма да стане. "Вярвам" е дума, която предполага елемент на сляпо уповаване на догматични идеи, в които някой някога те е убедил и после си вярваш в тях, независимо от нищо. Предпочитам да разчитам на личния си интелект и интуиция, за да си правя собствените заключения. И винаги съм готов да бъда разубеден от тях, стига да ми се предоставят надеждни доказателства, че не са верни. За разлика от този, който просто си "вярва".
цитирай
52. grigorsimov - Извадката от апела на Кенеди
07.01.2009 15:12
Извадката ми не е извън контекста, а точно обратното, - публикувах онова, от което се разбира за какво става дума. А ти не оспорваш нищо, по същество, - нито пък аз оспорвам казаното от Рейгън за 'Империята на злото'! Но казаното от Рейгън е полуистна, а казаното от Кенеди, е грозната и страшна истина! За което заплати с живота си. А Буш е само 'полезен идиот' за силите на мрака, които го командват!
Точно така наричат Те, своите слуги измежду 'гоите'!
цитирай
53. spasunger - ?
07.01.2009 15:19
И кой определя кое е истина и кое - полуистина? Ти ли? Може би което на теб ти харесва е истина?

Да ти кажа за Истината. Истината, за която ти говориш, не съществува. Това е една релативистична (относителна) конструкция/понятие, създадена от хората, за да се чувстват сигурни в своите си ехо-камери, където се обграждат с единомислещи "друже", които споделят техните заблуди и само усилват собственото им ехо... или тяхната интерпретация за "истина".

Целта на един спор не е нито да "обориш" другия (да го победиш, защото каква ти е наградата всъщност?), нито дори да му промениш мирогледа - той вече си е решил в какво да "вярва", както и ти... и ако реши да си промени мнението, няма ти да си причината.

Идеята на спора е:
- в него има две или повече страни, всяка със своята си относителна "Истина".
- целта е всеки да си представи доводите и да се намери същността на проблема, който обикновено е някъде по средата.

Така че не ми казвай коя реч е "истинна" и коя - полу-истинна. Нито ти, нито аз знаем.

Съжалявам, че звуча толкова релативистично. Но аз съм си агностик в края на краищата [т.е. някой, който предпочита да не вярва на сляпо и признава, че всъщност нищо не знаем със сигурност].

Другото е в една или друга степен проява на промит мозък. Всеки си живее в своя си свят, със своите си заблуди.

Но много се отклонихме. Та за ЧЕШМАТА ставаше въпрос? ... ;-)
цитирай
54. grigorsimov - Истината е 'относителна' за злото,
07.01.2009 18:14
защото така може да лъже колкото си иска, и точно това прави. Нямало истина, нямало добро и лошо!
А истината е че не можа да оспориш нито една дума, аргументирано. А иначе, истина е безспорният фак, или доказуемият. Така че, има безспорни истини, като това, че сега е зима! има истини, които се доказват с факти и доказателства. Има и 'дискусионни' истини, докато не бъде доказано кое е истина и кое заблуда или лъжа.
Значи, истина е само това, което е очевидно или безспорно доказано.
И ако ти, примерно, докажеш, че Кенеди не е произнасял тази реч, значи това което писах аз, не е било истина. В противен случай, за какво спорим?
Не спорим, че определена категория, хора или 'съмнителни' организации, си правят реклама за 500 лева, за да са в позиция утре да откраднат 50 или 500 хиляди! И дискусията беше, какво всъщност представляват те, и какво се крие зад съмнителните им благотворителностти.
цитирай
55. kostadin - С истината положението е по сложно- ...
07.01.2009 19:03
С истината положението е по сложно- не може с два реда да се обясни.
В темата се разглежда проблема за една фашификация, направена с далечен прицел.
Но същото се забелязва и в частните ефирни телевизии Хем са частни хем национални -смехория,но и посегателство върху националният ни суверенитет и върховенството на народната воля.Това е пряко посегателство върху държавността ,но по принцип всички закони гласувани с чужди карти би следвало да са оспорими относно тяхата легитимност или държавността е срината и издухана.За всички българи е ясно ,че управляващите и опозицията са от едно и също паразитно котило.
По въпроса за написаното от КенедиТой не само това е написал ,а беше подготвил и напечатал долари базирани на благородиятметал -сребро,това положение го има в тяхното законодателство и то никога не е предавано в ръцете на частният капитал ,какъво е случеят с настоящият долар базиращ се на златото.Убиха го банкерите и вицепрезидентът му бе много добе запознат предваритено със случаят.Семейство Буш е също пряко замесено -на това дължи и просперитета си в полигическият живот.Но двигателят е световият финансов елит-5 до 7 човекаТакава е тайната им завера от която .
страдаме всички .Това не е конспирация, а банално известна истина.
цитирай
56. spasunger - "истина е безспорният фак, или доказуемият"
07.01.2009 20:15
Ами добре, хайде сега си докажи твърдението за Кенеди :-))
След като си изказал твърдение, от теб се очаква да го докажеш, не от мен да го опровергавам ;-)

Гледай сега как ме караш да защитавам ротарианците... а не съм такъв човек :-D

Пс. Темата добро-зло не е за тука, доста по-сложна е. Само ще кажа, че каквото е добро за един, може да е зло за друг ;-)
цитирай
57. spasunger - Костадин,
07.01.2009 20:38
"посегателство върху националният ни суверенитет и върховенството на народната воля"

-- Национален суверенитет на практика нямаме от 1396 г. насам. Няма и да имаме. Никога вече. Светът не е същия. Нали искаме да сме част от него? Е, не може хем така, хем иначе. Всичко е обвързано сега. Как предлагаш да сме 100% суверенни? Да не живеем на Марс?

-- "Народната воля" ми звучи още по-смущаващо. Прекалено позната фраза от преди 1989 г. Но дори и да не влагаш онзи смисъл, нека да ти кажа за "демокрацията" пък...
Демокрацията е една жестока система, в която 50%+1 от ГЛАСУВАЛИТЕ на избори (които даже не са и половината от населението) диктуват на останалите какво да се случва. Значи около 1/5 от хората решават за останалите 4/5 (дори при идеална демократична система, в която народните представители НАИСТИНА защитават интересите на гласувалите за тях).
Има я и "републиканската" система, която се крепи на строго определени институции и точно заявени взаимоотношения между тях, а целта е една: всеки контролира останалите и не им дава да се опиянят с власт.
И двете системи на "народовластие" не са идеални, но засега са най-доброто, което реално може да се приложи...

Обаче пак ще кажа, че едно нещо може да е добро за едни и неподходящо/лошо/вредно/зло за други. Условията не са едни и същи навсякъде. Така че да очакваме всички да се стремят към демокрация е меко казано наивно. Тя не винаги е най-подходящия вариант към момента.

На нас например как ни помага демокрацията? Избираме някакви хора (даже не ги избираме, а одобряваме някакви спуснати отгоре листи с хора), те отиват във властта и там си правят каквото са си наумили, без да ни питат... Колко прекрасно! Ние сваляме едните, другите идват с обещания "да ни оправят"... и хубавичко ни оправят! Накрая всичките вече са толкова еднакви и им е все тая кой от тях ще изберем на власт и кой ще е в опозиция (пост-модернизъм вече, като в Щатите)... Ето ти народовластие!

Ами комунизма? Същата работа. Всяка първоначално добра идея като се приложи на практика и като попадне в ръцете на ЧОВЕЦИ, рано или късно се изражда в нещо грозно... и ти трябва нова революция, нови сътресения и нови страдания на обикновените хора, за да се смени с поредния проект.

Дали всичко това е било нагласено от някаква група хора, дали развоя на историята е бил манипулиран както тук някои намекват, не е толкова важно, колкото това хората да си вдигнат муцуните от паничката с чорбица дето послушно си я сърбат, да хванат тези дебели чичковци с вратовръзките и хубаво да ги разтърсят, докато им изпопадат всичките лъжи от джобовете.

И тогава може и да се замислим да се променим отвътре... само че за да стане, първо ни трябва едно ГОЛЯМО сътресение. Иначе няма събуждане.
цитирай
58. kostadin - За spasunger
07.01.2009 22:42
Да прав си Народът си има и тактика и стратегия.Нямаше жилища -спираме раждаемостта.Сега старците пък и 1,мил по млади не ползват здравни заведения.Мисля ,че се проявяваме като най- добрите американци или китайци.Вярвам ,че нашият опит в хуманното намаляване на числеността с голяма радост ще се приеме от целият цивилизован свят
Както казваше Далчев- Ако искаш да усмъртиш една идея ,то позволи й да се осъществи./ цитата е само по смисъл верен/
Казаното е в сила за всички :и управляванщи и пострадали от таланта им.
Социалните революции са общо взето през 2000 години.Ще почакаме!
Ако говорим за демокрация ,то на първо място тряба да използваме правилно следствията на това поятие.Това е тирания на повечето от 51 % от имащите право на глас -така започнаха и новите юнаци, ного промениха.
Сега ни работят с мажоритарната система-тя също не помага.
Независимо от всички изпитания вътрешни и външни вярвам ,че семето ни е много качествено и ще надживеем ,като индивиди доста империи.Народ с нашата кръв няма да има.
Мисълта ми,в предният ми постинг беше за наглостта в поведението на считащите се за новопоникнала класа - политици.
цитирай
59. spasunger - .
08.01.2009 00:05
Социалните революции напоследък нещо тревожно много зачестиха! ;-)
цитирай
60. grigorsimov - Пак за истината и доброто (за spasunger)
08.01.2009 10:19
Истината и доброто са относителни само за определени (не)ясни среди, понеже така ще им е по-лесно да измамят и заробят народите, както вече са го и направили.
А за теб, уж истината и доброто са относителни, а пишеш, че комунизма бил добра идея?! Добра, ама сатанинска! Ето това е истина, защото създателите и господарите на комунизма са сатанисти (поклонници на Луцифер), а комунизма са измислили, за тероризиране на народите и унищожаване на културите, нравствеността и съвестта, - като етап към 'световното им деспотично царство!
Това са го писали Те. И както са го писали, точно така и го вършат!
А за речта на Кенеди, чуй и аудиозаписа му, на:
http://nwo.blog.bg/viewpost.php?id=274446
А ако не те интересува истината, си е твой проблем.
цитирай
61. spasunger - 69.
08.01.2009 14:44
Аман от неразбрали.
цитирай
62. анонимен - Историята с комунизма е елемент...
08.01.2009 16:17
Историята с комунизма е елементарна !По лесно се купува и продава от един човек ,а не по отделно от всички хора.Даже и най- добите царе общуват само с приближените си , а най лесно и ързо се приемат даряващите ги с материални ценности ,а не с искания за корегиране на съдбата им хора.Така е и днес.
Това не може да се избегне, по простата причина ,че е по лесно да те поканят на обед отколкото сам да подготвиш и приготвиш всичко.
Никога не забравяйте ,че всъшност еврейският ,мюсуманският и пристианският бог са едно и също нещо.Да не говорим за сектанството във всяка една от тези религии
Костадин
цитирай
63. анонимен - http://www. rotary. bg/bg/legal. ...
08.01.2009 22:47
http://www.rotary.bg/bg/legal.htm вижте им юридическата информация!
Ротарянците искат да имат авторско право върху изображенията на важни исторически и национални обекти Абе, холан ,тези обекти също имат право на авторство -те са на целокупният българският народ!
цитирай
64. анонимен - за всички многознайковци
20.01.2009 00:13
По ваш модел и аз започвам да нищя проблема един километър преди същността
От всичко , което прочетох до момента, стигнах до извода, че има адски много хора, които от скука, понеже водят абсолютно безличен живот, решават да си го разнообразят, като дават мнение по теми, въпроси и проблеми , за чиито същности са крайно НЕКОМПЕТЕНТНИ!!! Искам да попитам,вие наистина чели ли сте въобще нещо за Ротари, някога интересували ли сте се от основните принципи, правила, цели и т.н. на тази организация?Задавали ли сте си въпроси - Защо го правят или (маи, този повече ще ви допадне)защо е възникнала тази организация ? Въобще знаете ли, какво са постигнали хората от тази организация , както по отношение на проектите им, така и в личностен план? Обзалагам се , че не сте!!! И така, до колкото разбрах от "прозорливите " ви и нехаотични словоизлияния , мислите , че членоветв на Ротари клубовете са : лъжци, крадци, служители на Сатаната , комунисти,....., че правят всичко , до колкото разбирам от писанията ви , с цел да се изфукат,.... и т.н., е аз ще ви кажа , че никак не сте прави! Питате - Защо? Отговор- научете се да гледате глобално на нещата, спрете да търсите отрицателното във всичко! Знаете ли какво е полиомиелит? Не! Е, нали сте много любознателни, оставям ви удоволствието да прочетете сами за тази (жокер) болест и за хората взели участие в борбата с нея!
Ще ви питам и още нещо - вие колко пъти, така, доброволно сте ходили , примерно, до някой дом за сираци , колко пари от заплатите/джобните си сте отделили за някой нуждаещ се, колко пъти сте се сещали да занесете дрехи в някое сиропиталище , а ? Питам ви !!! Докато си отговаряте на тези въпроси, изключете случаите , когато пращате смс за "Българската Коледа" ,или давате стотинки на някой бездомник! Отговорете си честно! На думи, докато сте скрити зад екраните , сте много силни и многознаещи , много благородни и много праведни, много сте честни , нали !На бас , че не сте! Пак да ви попитам , вие колко пъти през живота си сте лъгали, няма значение колко е малка и невинна лъжата, колко пъти сте крали, колко пъти сте налитали на чуждото, а ?! Колко? Кои сте вие , че ще съдите когото и да било,а ?
По въпроса с чешмата- ако имаше някакъв проблем с табелите или преместването й , не сте ли на мнение ,че съответните органи нямаше да се намесят ( сега някои ще кажат , че и общинарите са сатанисти)? Какъв ви е проблемът , че чешмата е преместена ,от Бога забравено място, на сами центъра или че хора , постигнали повече от вас в живота , са го направили ?
Пак ще ви кажа - гледайте по-позитивно на нещата, спрете да завиждате и да плюете чуждото!
Защо ,като сте толкова добри, неподкупни, високоморални и дейни , не вземете да си оплътните времето , като свършите нещо полезно: проблемът ви е тази " пуста" чешма, която е преместена от "лошите" чичковци потарианци ,е - може да се срещнете , да си съберете пари и да направите една наистина "нова" чешма! Идеята не ви ли допада ? Хем ще си е ваша, хем ще можете да се перчите пред господата ротарианци , че сте направили повече от тях!!! Е , няма да го направите , нали- за вас да си купите цигарки и биричка е по- наложително, или ще кажете - " Нямам толкова излишни пари!" или ще ги подкрепите , след кото преди това добре сте се уверили, че в проекта няма нищо сатанинско!!! Докато отговорите са от този сорт , докато наистина не стигнете финансовото и морално ниво на хората от тази, а и която и да било, организация, моля дръжте си езиците зад зъбите и си трайте! Защото изглеждате не жалки, ами направо- трогателни!
П.П.: Първо се научете да пишете без правописни грешки - тогава поправяйте чуждите!
П.П.: Ротари клуб Добрич се срещат всеки понеделник в 18.30 в сградата на улица " Ген .Киселов " № 1,а Ротаракт клуб Добрич всеки вторник от 20.00 часа на същия адрес, казвам ви го, защото според правилника им имате право да посетите тяхна сбирка, нали сте много любопитни - идете!!! ХА-ХА, на никой от вас не му стиска да отиде, а!!!
цитирай
65. анонимен - бе не знам да ли ротари са сектанти ...
20.01.2009 01:18
бе не знам да ли ротари са сектанти или кандидат масон4ета , ама на някои тука серионо им кука, ччесно бая са обсебени от ротари, масони, .... по леко с книжките, 4е да не изперкате накрая ..
цитирай
66. spasunger - 73.
20.01.2009 10:08
Играй си CounterStrike-а и си пий биришшкътъ, ако обичаш :-Р
цитирай
67. анонимен - до spasunger
20.01.2009 20:37
Възпитанието Ви spasunger граници не познава! ха-ха И само за информация не пия бира и не играя CounterStrike. Ако това е най- добрият отговор, който можете да дадете, то вече съм абсолютно сигурна, че сте страшно некомпетентен и не можете да защитите глупостите , които сте изписали по-горе!
цитирай
68. анонимен - До номер 11
20.01.2009 20:41
По закон подстрекателството към вандализъм е подсъдимо!!! Би трябвало да го знаете , след като толкова претендирате, че познавате българското законодателство!
цитирай
69. анонимен - до №72
21.02.2009 19:32
Виждам,че и ти си заблуден,приятелю.
Наистина,нямаш си представа какво всъщност са Ротари клуб и масонството!
По делата им ще ги познаете!
А,делата им,за пред хората,са уж все праведни.
Вълци в овчи кожи.
Виж кои приемат за масони и ротарианци и ще разбереш каква е същността на двете организации!
цитирай
70. makspm - За Масоните и Ротарианците
25.02.2009 15:33
Здравейте,
напразно се карате !
В България никога не са обичали богатите си хора.
Да си спомним за Христо и Евлоги Георгиеви -Дарители с главна буква и.......изгонили ги от парламента.Някой да има коментар?
Вижте родните ни журналисти,с какво настървение атакуват"родните олигарси".
Преражда се за сетен път пролетарското верую-"Да изядем богатството на богатите,защото е натрупано по нечестен път".
Похвален и в същото време е обречен опитът на Ротарианците у нас да правят добро,ще им поискат сметка откъде са им парите,че и образованието,че и бизнеса,....
От Хитър Петър до Андрешко-нищо ново.
И най виновна за собствената ни некадърност е Световната конспирация във всичките и проявления през последните 5000 години!!!???
цитирай
71. анонимен - Гади ми се от критици...
26.05.2010 23:27
Ако бяхте направили и вие нещо хубаво, може би щяхте да бъдете по-удовлетворени от съществуването си. Вместо това все сте недоволни от делата на другите, които благодарение на волята и силата си, осъществяват идеи и ако според вас не създават, то със сигурност възраждат.
На бездарника критиките край нямат! А тези, които се борят за нещото, в което вярват, пет пари не дават за вашия грозен негативизъм. Защото са заети да действат по осъществяването на следващата цел. А не да ругаят злобно и безцелно... като сещате се кой
цитирай
72. анонимен - До 72
03.07.2010 18:54
Отделяме от джобните си ДА!И дрехи и играчки носим по домовете!И какво?Не искаме аплодисменти и да ни изписват имената!Ние сме анонимни дарители,скромни,умни и работещи!И какво от това,не сме ротарианци-слава богу!ХАРЕСВА ЛИ ВИ ТАЗИ ЧЕШМА С ТЕЗИ ИЗПИСАНИ ИМЕНА!КИЧ!СРАМ!Тоз завиждал,онзи завиждал-никой не Ви завижда,ами се възмущават от глупостите,които се опитвате да втълпите в главите на хората!Присвояват си чужди идеи и после "Хората не обичали богатите"-дрън дрън! http://www.dobrichmedia.com/novini/25_09_2008_5.php
цитирай
73. анонимен - Интересно е, че ако обърнете вни...
01.03.2012 22:03
Интересно е ,че ако обърнете внимание на чешмите , направени преди примерно 100 години има надписи( които най-често са леснозабележими) , на които са изписани или имената на дарителите, или имената на тези , които са ги направили (майстор Еди-кои-си) , или и дарител и строител .... Интересен е и фактът, че никой от вас не отправя възмущение, към този факт... Имат пари и желание хората, какво е лошото в това, да си увековечат труда? Според мен проблемът не се крие в това, че е преместена чешма или че има изписани имената на извършителите, а по скоро проблемът се състои във факта, че извършителите на въпросното деяние са ротарианци ?!?!?!?! И въпросът е по-скоро проблем ли е или дразнение , че именно хора от членуващи в тази организация , са го направили??? Винаги е имало разделение на обществото по един или друг начин още от древността. Дали ни харесва , или не си е наш проблем. Не може да съдите , слагайки всички под общ знаменател. Предполагам и те са хора ,които имат семейства, ценности, проблеми, по свое му щастливи и нещастни. Тъжно е, че хората хабят енергия да "нищят" такива неща, вместо да хвърлят усилия в превъзпитаване на обществените проблеми - държавно управление, образование, засилващия се синдром" чалгария" , масовата деградация на младежта!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vanadisbg
Категория: Други
Прочетен: 498275
Постинги: 38
Коментари: 326
Гласове: 248
Архив