Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2022 08:23 - камък-лечител и енергиен защитник
Автор: bven Категория: Поезия   
Прочетен: 3683 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


image

Маг Елена

Джеспилитите са най-разпространените кварцити със сиви, червени, жълти и кафеникаво-жълти слоеве. В зависимост от състава на слоевете имат сива, тъмно сива, синкава или червена окраска. Названието им идва от английското jaspes – яспис, и гръцката дума lithos – камък. Словосъчетанието напомня за сходството на тези камъни с ясписа. Има ги на много места по света – около Курск и Кривой рог в Русия, край Горното езеро в Северна Америка, в железнорудния басейн Хемерсли в Австралия, в Минас-Жераис – Бразилия, в Сингхбхум – Индия, Китай.

Джеспилитът е камък, който премахва енергийни влияния и уроки, помага на този, който го носи, да постига успехи.

Освен това деспилитът е лечител на стомаха и помага на хора със заболявания на стомашно-чревния тракт. Той хармонизира брачните отношения и предпазва от изневери. Вибрациите му съответстват на първа чакра – Муладхара, и втора чакра – Свадхистана. Най-добре е камъкът да се носи на нивото на слабините.

Благодарение на своите магнитни свойства, джеспилитът е способен да изкарва от болния организъм отрицателната енергия. Прокарвайки канал на първа чакра, той лекува болести на половата система, венерически болести, простатит, цистит, както и заболявания на далака и стомаха. Засилва потентността на мъжете. Освен това камъкът помага при проблеми с очите, укрепва кръвоносните съдове и опорно-двигателния апарат, лекува нервни и психически болести, помага при счупвания и укрепва костната система. Шареният лечител ще регулира и кръвното ви налягане, особено ако го съчетаете с лиственит и унакит.

Този камък е един от малкото, които се справят с топенето на тумори и ракови образувания. Той укрепва кръвоочистващите органи – бъбреците, черния дроб, далака и стомаха.

Джеспилитът отнема душевната болка, помага в бизнеса и съхранява здравето. Най-ефикасно е да го носите във вторник, сряда и събота.

В енергийно отношение камъкът увеличава съпротивителните сили на организма при стрес и кара човека да гледа трезво на живота. Смята се, че това е камъкът на маговете, но всъщност той обича всеки силен и волеви човек и не е нужно да имате специални магически способности.

 

Можете да използвате джеспилита за защита от енергийни удари, тъй като той има изключително мощна енергетика и може дори да влияе на човешката аура. На духовно развития човек камъкът дава допълнителна сила, умение да концентрира енергията си в правилната посока. Лошите хора трудно ще се справят с притежателя на джеспилит, тъй като той пази собственика си от зловредните влияния и даже сам се справя с неприятелите.

Ако пък го носи слаб духом човек, минералът може да усили негативните черти на характера му, затова всеки трябва сам предварително да прецени доколко този камък е подходящ за него.

Подобно на хематита, джеспилитът е камък, чиято енергия притежава способността да променя състава на кръвта – в зависимост от волята на самия човек, разбира се. Основното му действие е върху хемоглобина и помага за по-доброто усвояване на кислорода от тъканите и ферментните системи в организма. Освен това стимулира работата на костния мозък, увеличава количеството и подобрява качеството на червените кръвни телца.

Правилното носене на камъка може да повишава, ако е необходимо, или да намалява артериалното налягане с 10 – 30 единици само за няколко минути. При дистония камъкът стабилизира кръвното и нормализира обмяната на веществата в тъканите. Хората, които имат сериозни проблеми с кръвното налягане, е добре да носят джеспилита в първата половина на лунния месец, ако налягането им е ниско, а тези, които са с високо – нека го носят през втората половина на месеца. За стимулация на обмена на кислород и смяна на кръвта носете минерала в първата лунна четвърт. За лечение на травми е желателно камъкът предварително да се изстуди под течаща вода.

Най-доброто време за очистване на джеспилита е новолунието. Важно е да се знае, че след 7 последователни дни употреба на камъка, той трябва да си „отдъхне” един ден.

Въпреки че минералът е разпространен на много места по света, засега учените не могат да отговорят на много въпроси – как да се обясни ивичестия строеж на рудата и неговата строга ритмичност? Откъде са дошли желязото и кварцитът? Каква е причината за грамадното и разпространение? Какво се крие зад удивителната прилика между джеспилитите от различните райони на земята?

Много учени са предложили свои хипотези, но в тях винаги липсва нещо. Оригинална е хипотезата на руския учен М. Калганов, който смята, че джеспилитите имат космически произход. Според него Земята многократно и ритмично – през десетки и стотици милиони години, е минавала през тъмни мъглявини от гигантски количества железен прах. Като железен дъжд той е покривал цялата Земя. Астрономите не отричат подобна възможност. Но тази хипотеза не може да изясни произхода на кварцитите, появили се между периодите на “космическите валежи”.

Използвана е информация от neonula.blogspot.com




Гласувай:
9



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14908104
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава