Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2008 23:48 - "НЕЗНАМ" СЕ ПИШЕ "НЕ ЗНАМ" - РАЗДЕЛНО!!!
Автор: vanadisbg Категория: Други   
Прочетен: 185605 Коментари: 141 Гласове:
2

Последна промяна: 01.01.2009 17:54


Така де, този пост не е като останалите ми, но това вече ме побърква... Истина е, че и аз не съм безгрешен и дори често допускам някои грешки, но стига с това "незнам" ! Питат някого из форумите, след което той ти отговаря чисто и просто "незнам".

П: От колко време си регистриран тук?
О: Незнам!

П: Какво мислиш за социалното положение на страните от третия свят?
О: Незнам!

П: Да ти е известно през коя година падна правителството на Жан Виденов?
О: Незнам!


СТИГА, Не знам дали знаете, но се пише "не знам" - разделно. Вече ми се иска да извикам с все сила "Не" се пише отделно от глаголи!, или пък да поставя огромен трансперант на централно място "Не" се пише отделно от глаголи! или пък цял сайт с мотото "Не" се пише отделно от глаголи!. Нека не създаваме (както виждате "не" се пише отделно от глаголи, както е с "не създаваме") нови думи в българския език! Ето малко правила за писане на частицата "не":

ЧАСТИЦАТА “НЕ” СЕ ПИШЕ СЛЯТО, КОГАТО:
1. Когато след частицата “не” следва съществително, прилагателно, наречие, сегашно деятелно причастие, минало страдателно причастие:
Например: неистина, недобър, невероятно, неискащ, необут, ненаписан
2. Когато с отрицателната частица се образува ново значение, противоположно на основното:
Например: чута ­ нечута, изтрита ­ неизтрита
3. С миналите свършени деятелни причастия, когато те изпълняват служба на определение:
Например: Непозналите печелившите числа ще опитат пак.

РАЗДЕЛНО ПИСАНЕ ПРИ ЧАСТИЦАТА “НЕ”
1. Отрицателната частица се пише отделно от глаголи:
Например: не искам, не мога, не знам, както и от деепричастията: не искайки, не можейки, не знаейки
Но!: Когато частицата не влиза в представката недо- или нена-, се пише слято:
Например: недовиждам, ненавиждам, недовиждайки, ненавиждайки
2. С миналите свършени деятелни причастия, когато те изпълняват служба на сказуемо:
Например: Учителката не одобрила писмената работа.
3. При минали несвършени деятелни причастия:
Например: не играел, не живеел

image


Тагове:   Незнам,


Гласувай:
21. анонимен - слушай учителката !
23.10.2008 00:03
Доказвай професията си другаде ,а не в блога ,да разваляш на хората кефа!
Ясно ли ти е ,че ако не упражняват ,като теб всеки ден бълг.език ,поради не знание на друг , хората забравят правописа .Нашият език е един от най - трудните за писане !
цитирай
2. stix - :))))
23.10.2008 21:31
не змам... дали знаеш... че аз знам... че ти не знаеш... че аз знам...
цитирай
3. ivaniyi - Кой на кого разваля кефа?
23.10.2008 22:17
Лидис, когато напишеш нещо, най-вероятно очакваш хората да го прочетат? Не се ли замисляш, че даваш пример? И после защо трябва да се чудим у кого е вината!
цитирай
4. анонимен - Неграмотност
31.12.2008 15:25
Аз пък се страхувам, че неправилната употреба е толкова разпространена, че е на път да се превърне в норма... :|
цитирай
5. анонимен - Браво !
01.01.2009 19:03
Дано се срещат по-често статии от този род !
цитирай
6. анонимен - Статията дори е много мека за ужасиите
01.01.2009 23:29
Българският език съвсем не е с труден правопис - той до голяма степен е фонетичен! Какво да кажем за езиците, при които едно се пише, друго се произнася, а нещо съвсем различно... се разбира! Като английския, например. Явно фактът, че някой може да се мотае напред-назад из Интернет, съвсем не означава, че е грамотен! Напротив, за съжаление. Направо ме изуми това: "Ясно ли ти е ,че ако не упражняват ,като теб всеки ден бълг.език ,поради не знание на друг , хората забравят правописа ." Културният човек НЕ забравя правописа, нито на родния си език, нито на другите езици, които евентуално е успял да усвои в една или друга степен. Културният човек изучава правописа на родния си език в продължение на 11-12 години ПОНЕ, което е предостатъчно, за да НЕ го забрави!
И освен това НЕ се пише слято дасе - вместо да се; и много други подобни.
И на мен ми е писнало от самонадеяни и буквално малограмотни индивиди, които малтретират клавиатурите с потресаващи "бисери".
Друга тема е пълният/непълният член! Пълна скръб!
И всичко излагам това не "поради не знание на друг" език; освен ако на някой му се сторят малко 6 чужди езика. В същност, за да можеш да научиш дори един чужд език - имам пред вид - както трябва, първо трябва да владееш собствения - писмено и говоримо, да го уважаваш, да си грамотен в достатъчна степен.
Нихилизмът в това отношение ме карам да се питам - колко ли още остава до момента, когато по-голямата част от хората ще заменят речта с нечленоразделно мучене! Поне, що се отнася до писмената реч - явно вече са на път да го сторят! А съпротивата им по отношение на правописните норми е очевиден израз на прикрити комплекси за малоценност!
цитирай
7. анонимен - Нужна е много граматика за пишещите в нета
01.01.2009 23:44
САМО ТАКА!!! БРАВО ЗА СТАТИЯТА И ГРАМАТИКАТА!!!
Крайно време е всички да се стремят да пишат грамотно и културно!!! Ако не знаят трябва някой да ги научи. Ако са умни и хитри ще приемат да научат, ако обаче са ТЪПАЦИ ще плюят в коментарите и ще си останат ТЪПАЦИ!
И ще затъваме в простотията...
цитирай
8. анонимен - за правописа
02.01.2009 04:09
Така е с поколението на прехода.Ужасяваща неграмотност ни залива отвсякъде."Какво имам (на) предвид" и "за какво става (на)въпрос",както и много други изцепки обясняват явлвнието ЧАЛГОЧ,прозвището ЧАЛГАР и т.н....
цитирай
9. анонимен - тъпо
02.01.2009 13:22
Само хабите тока с тези глупости. Да си пишат както искат хората. Слято или разделено - все се разбира какво иска да каже авторът. А вие се упражнявате в "света инквизиция" на българската граматика.
По-кротко. Както прочитам компилациите Ви - само графомания се забелязва. Не хабете тока във врема на криза;))))
цитирай
10. анонимен - Отговор
02.01.2009 15:48
анонимен - човече, не е графомания да се защитава цялостта, чистотата, блясъкът и правилното използване на езика! Това е нещото, което оцелява при кризи, не го лови парична инфлация; това е нещото което си е безусловно мое (респективно - и твое) и ми принадлежи откакто съм проговорила, та до сетния ми дъх - искам си го в най-доброто му възможно състояние. Искам си го - бляскаво и твърдо като диамант, нежно като майчина милувка!
Също така, и горните постинги не са "упражнение по "света инквизиция" на българската граматика" - боже, този израз наистина е тъп! Но пък като се замисли човек, идейката, я да видим сегааа, ами няма да е зле да се изгори на кладата някой вещер (вещица), който (която) полита на турбо метла последен модел, 1 терабайт, в тъмна доба, за да общува и блудства по пълнолуние със сатаната, като не спазва правописа! Ухааа! Това си е вече чиста проба графоманско!
Ама и това за хабенето на ток - направо е смехотворно! Ами тогава - ти недей да хабиш ток в кризата, като четеш компилациите и като нареждаш да оставим неграмотността да се шири на воля!
Те, полуграмотните, че ще продължат да си пишат както (не) знаят, то е ясно, лошото е, че се опасявам, че е заразно и лавинообразно! Свободата не е слободия!
цитирай
11. анонимен - правописа не се забравя, не се оп...
02.01.2009 17:54
правописа не се забравя, не се оправдавайте с това! и да, има значение слято ли се пише или не. а и разберете най-после, че се пише "съжалявам", а не "сажелявам"
цитирай
12. анонимен - И още нещичко
02.01.2009 17:58
Браво! Само да попитам какво мислите за използването на "кой" вместо "кого", което ни залива от телевизията от хора, които иначе са много важни? Като пример - "Ти с кой си тук?"
цитирай
13. анонимен - ?ДАЛИ
02.01.2009 18:27
Аз съм учила литература и съм кандидатствала с литература (и приета )..ходех на частни уроци при професор от Софийския университет. Тя ме научи, че незнам се пише слято. Кой е крив и кой е прав? Щом професорите по литература от най-добрия български университет казват че се пише слято и на мен цял живот така ми е преподавано как смяташ, че трябва да го пиша? Аз поддържам тезата, че се пише заедно, а ти още веднъж си провери информацията..може да има варианти стар-нов правопис...
цитирай
14. анонимен - ПРОФЕСОРИТЕ НЕЗНАЯТ-хахахахахахаха
02.01.2009 18:45
Не знам кой професор к'во те е учил, но по-добре му дай да прочете тая статия и после поискай от него да си изяде дипломата и другите кетапи там xD
Според мен напоследък зачестиха този вид правописни грешки защото когато младите чатят на латиница използват съкращение на много думи. Такова съкращение е "nz=neznam" :D
Друга често срещана грешка е неправилният правопис на думи, съдържащи буквите "и", "й".

Учителите на подрастващите да вземат да си свършат работата най-сетне ли...!?
цитирай
15. анонимен - относно професора от СУ
02.01.2009 19:04
Ами не е зле всички да научим името на въпросния "грамотен" професор, пък може и да получим личното му обяснение. След като толкова му вярвате, не се притеснявайте да го назовете!
цитирай
16. анонимен - въпрос
02.01.2009 19:15
За какво са графичните знаци /букви/ в един език?
За да предадат по графологичен начин мислите и посланията на едно лице /персона/ ,към читателя.
Ако господина разбира мисълта и посланието на автора-това е достатачно.
А другото е педантизъм и което е по-страшно разединението на народа.На някого прави ли му впечатление че сърби и българи твърдят че македонците са част от тяхния народ и са в постоянна разправия за това?
На никои не му идва на ум че всички те са части от един и същ народ!Умници като вас господине, изпълняват поръчки на не знаино кого и строят граматика и правопис,като в трите части се гради по различен начин.Създават се нови езици и след това народчета.Какво значение има как го е написал човека?Важното е ДА РАЗБЕРЕШ ПОСЛАНИЕТО МУ!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
17. анонимен - не е вярно че българския език е труден
02.01.2009 19:18
Езиците са категоризирани по трудност в 4 категории. В 1-ва са най-лесните. Нашият език е в парва или втора група. Други славянски езици като чешки и руски са в 3-та.
Интелигентно и написан блога, на мен ми харесва. В писаното не трябва да се търси само буквално значение, раздвижете си фантазиите. Трябва да ни трясва някой по чутурите от време - на време, (така ли се пише или отвреме-навреме) че да обръщаме по-голямо внимание на това което пишем. Освен това обясненията са точни и ясни. Merci, Thank You и за много години
цитирай
18. анонимен - Учителите
02.01.2009 19:19
Учителската профисия е презвание, но за съжаление всички от провинцията които не са успели да влезат в "по-хубавите" специалности в СУ се насочват към педагогически профили.С един куршум два заека-хем не са на село, хем учат висше.Резултата е описан подробно в темата.Тези въпросните немотивирани люде гледат да се измъкнат от .... и не ги интересува, че от тяхното образование зависят поколения.Недоволстват от заплатите си-ами да ги оправдаят.Не може всяка година да четем бисери от изпитите.
цитирай
19. анонимен - вероятно
02.01.2009 19:29
Вероятно и аз съм изпуснал някоя запетая, но се надявам, да разберете, какво сам искал да кажа.
цитирай
20. анонимен - няма да стане с коментари...
02.01.2009 19:36
Трябва да се учи още от училище,да се преподава от ранна възраст и да се изисква грамотност на всички нива... От инженери,лекари,икономисти,а и не само от висшисти.Потресаваща неграмотност ни залива и скоро ще има нужда от "възрожденски период" в българската граматика.А промените в правилата не трябва да са следствие от незнание,мързел или тъпотия...
цитирай
21. анонимен - За "грамотните" неграмотници
02.01.2009 19:48
За правилото при писане къде да е празното пространство, няма да пиша, явно това няма лесно да се научи. Но за великия ум, писал срещу учителското съсловие, хей, нямаш елементарна култура, груби правописни грешки за второкласник допускаш, дано да е спряло там някъде образованието ти, че да имаш оправдание.
цитирай
22. анонимен - Минчо Минчев
02.01.2009 20:07
Поздрави на всички!А какво бихте казали за-"правиме", "ходиме" и доста други подобни?
цитирай
23. анонимен - Хахаха, незнааам
02.01.2009 21:30
Училата и кандидатствала литература, явно или нещо не е доразбрала или трябва да отиде при така наречения ... професор??? от СУ??? и да си иска обратно парите! Или пък просто се габарка с участниците тук! Има и друга вероятност - май е виждала СУ отдалеч или на снимка - въобще не е работа на професор, по литература, в СУ, да обяснява елементарни правила. Ако си беше дала труда да отвори речник - да, има и такива едни, като книги - вътре има думи, думи и обяснения - какво означават думите, при което думичките са правилно изписани - та ако си беше дала труда да отвори някой речник, щеше и сама да излезе от раздвоението, което още я мъчи жестоко и да открие, че: в българския език НЯМА глагол НЕЗНАМ! Това едно! Второ, въпросната недоумяваща - на кого да вярва, на кого да не вярва - би трябвало да знае още от първи клас (в същност, може и да забрави човек, колко му е), че има една думичка - НЕ - която е отрицателна частица и която се пише ОТДЕЛНО, за разлика от представката НЕ, също с отрицателно значение, която обаче се пише слято! Човек, който е тръгнал да се занимава, да изучава литература, не би трябвало да "застъпва" смехотворни тези; би трябвало, преди да седне да пише такива смешки, да отвори или някой учебник по роден език за първи/втори клас или някой речник!
цитирай
24. анонимен - По темата
02.01.2009 21:56
Дреболия е, но все пак - и инженерите, и лекарите, и икономистите, независимо дали са със завършена степен бакалавър или магистър - всички те са висшисти, както впрочем и агрономите, ветеринарите и т.н.; след като са завършили университет (или ВУЗ) би трябвало да покриват стандартите за грамотност. Да, ама не - изсипват кош думи и човек трябва да си блъска главата какво по дяволите точно са искали да кажат! Дори нямам пред вид само правописните безумици!
А езикът, грамотността, граматиката, правописът се преподават. Още от най-ранна възраст. Има държавни стандарти за това. Но явно, или има пропуски в процеса на преподаването, или изискванията са занижени. Вярно е и това, че в учителската професия има много случайни хора.
А "господина", за който важното е да се разбере посланието, така е написал своето, че човек само смътно се досеща какво точно е то! Не че смятам, че заслужава въобще човек да го коментира.
В същност, очевидно е, че ламята на неграмотността е с толкова много глави, че човек трудно би могъл да ги преброи. Правиме, ходиме, протмоне, абсолютното незачитане на правилото за пълен/непълен член, натурален акт... край няма!
цитирай
25. анонимен - Неграмотници! (това се пише слято, май)
03.01.2009 00:35
Всеки, който е на мнение, че правописът е без значение има комплекс на тая тема, щото явно не е внимавал в часовете по БЕЛ. И въобще, който за 11-12 години не може да научи как се пише "не знам" е пълен дебил, олигофрен, малоумник или както щете там наречете хомо сапиенс с по-малко от две клетки в мозъка.
Предполагамчечетенетонатоваизречениееизключителнолеснозанезнайковците.
За много години между другото, и четете повече книжки :-)
цитирай
26. анонимен - добре пазители на българския език
03.01.2009 02:02
През живота си имах голям брой срещи с голям брой сериозни хора. Живял съм много при възрастните. Виждал съм ги съвсем отблизо. Това не подобри особено мнението ми за тях.
Срещнех ли възрастен, който ми се струваше малко по-прозорлив, го проверявах с моята рисунка номер 1, която бях запазил. Исках да видя дали наистина разбира. Но винаги ми отговаряше: "Това е шапка." Тогава не му приказвах нито за змии боа, нито за девствени гори, нито за звезди. Приспособявах се към него. Говорех му за бридж, за голф, за политика и за вратовръзки. И възрастният оставаше много доволен, че се е запознал със също така разумен човек.
Тук има навярно програмисти, които мислят че, българския език е алгоритмичен и с него ни програмират, като машини. А познавате тази комбинация от символи? :))))))))))))))))) Знаете ли, какво значи? В кой учебник сте го учили?
цитирай
27. анонимен - ОФСЪ
03.01.2009 11:23
еи офчари, ако има реформа и решат, че не знам се пише слято, що ще чините тогава.
ПРАВИЛАТА СЕ СЪЗДАВАТ ОТ ХОРАТА!
ЯЖТЕ ЛАЙНА
офци
цитирай
28. анонимен - До анонимен 30
03.01.2009 14:54
Пишещия за евентуална предполагаема реформа (а предполаганата от него си е чиста проба РИформа! и е абсолютно невероятна), да си почисти езика, или да отиде да консумира менюто, което препоръчва. Няма да е лошо за него - каквото в главата му - това и в стомаха му и по-надолу :))))))))))
цитирай
29. анонимен - До анонимен 29
03.01.2009 15:18
Това че се чувстваме призвани да опазваме българския език, не е в противоречие с горкия слон, погълнат от боата, дори не е в противоречие с милата заспала овца в кутията, нито с "девствените гори", "звездите", а напротив - за да можем да четем, респективно и да пишем изразително за тези вълнуващи и трогателни неща, за розата и грижите за нея, за лисицата и пр., ни трябва подходящ инструмент и това е точно българският език - наш си е, звънък като камбана, бляскав като диамант, като звезда на небосклона на човешката мъдрост, заедно с това е и нежен, гъвкав, на него са написани толкова много прекрасни стихове, толкова много страници чудесна проза, оцелял е през вековете, въпреки превратностите, а желанието ни е да продължи и да пребъде. Това, че го ценим и обичаме, че ни пука за нихилистичната по отношение на езика лавина, няма нищо общо с възрастни/невъзрастни, о, :)))))))))))))))))!
цитирай
30. анонимен - До анонимен 30
04.01.2009 12:10
Скъпи ми анонимен 30, знаеш ли как се пише една дума от 4 букви с 5 грешки? Това е думата уфсъ, написана в средата на изречението с голяма буква. Но на теб вероятно ти е известно това? Или не виждаш никаква грешка в думата? За твоя информация - думата е "овца"! Айде отивай да четеш да не си прост!
цитирай
31. анонимен - тъжно, тъжно, тъжно...
07.01.2009 18:19
това е то - българската демокрация:

някой си казал, че "незнам" се пише отделно. а той защо го е казал? какъв е бил да го казва? на мене ли точно трябва да го казва? това, че го е казал не нарушава ли конституционните ми права?

непризанаването на правилата в обществото е основен проблем последните 20ина години. неразбирането на демокрацията ни води дълбоко в дебрите на невежеството. и понеже така е по-лесно май се застояваме.
цитирай
32. анонимен - Ура!
12.01.2009 21:28
За разлика от моя блог, в твоя коментират страшно много хора и ме примързя да чета, затова се извинявам, ако се повтарям с някого! Исках само да кажа - викай, крещи, слагай транспаранти! И на мен ми е омръзнало от неграмотността на хората. Лошото е, че и висшисти, и дори университетски преподаватели говорят и пишат адски неграмотно... Това дори не е тъжно, а адски вбесяващо. Да не злоупотребявам с гостоприемството ти все пак!
цитирай
33. monamito - Така е за жалост!
09.03.2009 21:18
Поздрави.Четейки мненията, успях да разгранича две групи настроения.Браво на малкото останали застъпници и радетели за опазването и съхранението на книжовния ни български език,и съжалението ми за тези,които са толково дълбоко изживяващи се познавачи на "предстоящите реформи".Според мен, проблемът има и друга страна.Той не се състои само в писането ,а и в изговарянето на отделни думи и словосъчетания в телевизиите.Визирам конкретно бТВ,която като безспорен интернационален лидер,e приютилa много странстващи,иностранни говорители,актьори и самозвани бездарници(Юксел,Робин,Салич....фонов), ни облъчва неуморно с членуване след пълен член,така артикулативно правилно произнесено,че човек чак може да се усъмни в правотата на познанията на собствения си език.Та какво остава и за НЕ? Ами една друга много груба грешка,която не видях някой да е забелязал-много често се пита (за притежание)"На кой е?"....еди какво си.А правилното е: ЧИЙ Е?, ЧИЕ Е? , ЧИЯ Е? Но в бТВ това са приоритети на Учиндолския вездесъщ всезнайковец......Та, и не говорим, първо правилно,как и тогава да пишем пак правилно?
цитирай
34. анонимен - OTGOVOR
26.06.2009 19:51
Bulgariskia ezik izchezva hora.... idva latinicata...
Naskoro 4uh che prezidenta napisal nqkakuf e-mail na Stanishev na latinica...i na onq mu pregriala юнгата™ докато го прочете,,, smeh :D:D:DD:
p.s* Smeh - Jargonno ot Smiah,smeq se, ha ha
-pa4i....
цитирай
35. анонимен - 7. До анонимен - Статията дори е много мека за ужасиите
18.10.2009 14:37
"В същност, за да можеш да научиш дори един чужд език - имам пред вид - както трябва, първо трябва да владееш собствения "

"В същност" - пише се всъщност!
"пред вид" - пише се предвид

Ужасия е, когато учиш другите, а не гледаш ти как пишеш. Засрами се.
цитирай
36. анонимен - !!!
27.11.2009 20:27
Крайно време беше някой да "изкрещи" това правило!!!! Трябва да го публикуват в някой ежедневник на първа страница в продължение на месец!!!! Браво на автора!
цитирай
37. анонимен - Искам грамотно общество!
05.01.2010 01:48
Аз съм на мнение, че всички трябва поне да можем да пишем грамотно, и също така съм отвратена от масовата неграмотност! Но.. има много неизяснени правописни правила или просто криворазбрани. Сигурна съм обаче, че "предвид" се пише именно слято, както "всъщност", "наистина", "навреме", "насила" и т.н. Мен също са ме учили, че "незнам" е изключение, което се пише слято. Трудно ще разберем кой е крив и кой прав, а и не намирам смисъл от подобни спорове (каквито споровете винаги са). Моите адмирации към всички себеуважаващи се и грамотни хора! Надявам се, чрез подобни статии, да спрем да бъдем малцинство и да помогнем за развитието на прекрасния ни език! Вярвам, че човек се учи цял живот и допускам правописни или пунктуационни грешки и у себе си, заради които предварително се извинявам! Не ме съдете строго, все пак съм едва на 19! :) Поздрави!
цитирай
38. анонимен - "браво"
06.02.2010 22:32
анонимен написа:
Учителската профисия е презвание, но за съжаление всички от провинцията които не са успели да влезат в "по-хубавите" специалности в СУ се насочват към педагогически профили.С един куршум два заека-хем не са на село, хем учат висше.Резултата е описан подробно в темата.Тези въпросните немотивирани люде гледат да се измъкнат от .... и не ги интересува, че от тяхното образование зависят поколения.Недоволстват от заплатите си-ами да ги оправдаят.Не може всяка година да четем бисери от изпитите.

Доста компетентер коментар-Браво!Най-вероятно мил/а си доста образован/а щом пишеш прЕзвание,дай Боже да не си учител/ка!
цитирай
39. анонимен - ;dd
19.02.2010 01:15
вие сте зели да пишете 'не знам' ;dd
пишете едно нз и готово немате проблеми (( rofl ))
цитирай
40. анонимен - ne znam
01.04.2010 14:18
i az vse tova obqsnqvam,4e "ne znam" se pi6e otdelno,a ne zaedno...ama e pulno s negramotni horica(za sujalenie)...puk ina4e,mi bili studenti i se mislqt za mnogo umniiiiiii........!!!
цитирай
41. анонимен - :D
28.05.2010 18:08
еми брау, незнаех :D
цитирай
42. анонимен - Не чак толкова грамотна
25.08.2010 12:17
нонимен - Статията дори е много мека за ужасиите
01.01.2009 23:29
Българският език съвсем не е с труден правопис - той до голяма степен е фонетичен! Какво да кажем за езиците, при които едно се пише, друго се произнася, а нещо съвсем различно... се разбира! Като английския, например. Явно фактът, че някой може да се мотае напред-назад из Интернет, съвсем не означава, че е грамотен! Напротив, за съжаление. Направо ме изуми това: "Ясно ли ти е ,че ако не упражняват ,като теб всеки ден бълг.език ,поради не знание на друг , хората забравят правописа ." Културният човек НЕ забравя правописа, нито на родния си език, нито на другите езици, които евентуално е успял да усвои в една или друга степен. Културният човек изучава правописа на родния си език в продължение на 11-12 години ПОНЕ, което е предостатъчно, за да НЕ го забрави!
И освен това НЕ се пише слято дасе - вместо да се; и много други подобни.
И на мен ми е писнало от самонадеяни и буквално малограмотни индивиди, които малтретират клавиатурите с потресаващи "бисери".
Друга тема е пълният/непълният член! Пълна скръб!
И всичко излагам това не "поради не знание на друг" език; освен ако на някой му се сторят малко 6 чужди езика. В същност, за да можеш да научиш дори един чужд език - имам пред вид - както трябва, първо трябва да владееш собствения - писмено и говоримо, да го уважаваш, да си грамотен в достатъчна степен.
Нихилизмът в това отношение ме карам да се питам - колко ли още остава до момента, когато по-голямата част от хората ще заменят речта с нечленоразделно мучене! Поне, що се отнася до писмената реч - явно вече са на път да го сторят! А съпротивата им по отношение на правописните норми е очевиден израз на прикрити комплекси за мЕдна забележка : ВСЪЩНОСТ се пише слято ...:)))))))) драга ми учителко...
цитирай
43. анонимен - Не чак толкова грамотна
25.08.2010 12:20
ааааа и още една забележка към госпожа "Учителката"....
ПРЕДВИД също се пише слято....да си научите по-добре урока за следващия коментар....
цитирай
44. анонимен - Не Знам и НЕЗНАЙНИ
06.12.2010 20:34
Незнаен се пише слято а не знам неслято - примерно не слушам се пише отделно и няма логика не знам да се пише слято.
цитирай
45. анонимен - ей знаещите българския правопи...
19.12.2010 22:33
ей знаещите българския правопис
всички сме пълна скръб, дори и тези, които спорят, че знаят правописа...
кажете ми защо "вкъщи" се пише слято "в гъза" разделено
кои бяха тези умници, които сляха къщата, знаейки, че това не е вярно?!
цитирай
46. анонимен - ОМГ
05.01.2011 13:57
Как може да твърдите, че нямало значение дали се пише грамотно?! Ами ако някой неграмотен кандидатства за работа при мен (счетоводна къща), аз няма да го взема. Не че аз съм най-грамотната, обаче как ще ми пише фактури и платежни и изобщо ще попълва докукенти, допускайки по 2 грешки в изречение?! Разбира се, че трябва да се знаят правописните правила и да се пише грамотно! За да можете едно писмо да напишете! За да не ви се смеят, когато кандидатствате за работа с грешно написано CV! Добре, че има и неграмотни, прости работодатели, че да дават работа на себеподобните си....
цитирай
47. анонимен - как си
15.01.2011 17:59
как си
цитирай
48. анонимен - знам
15.01.2011 18:02
знам
цитирай
49. анонимен - защо не ми пишеш
15.01.2011 18:04
защо не ми пишеш


цитирай
50. анонимен - Само хабите тока с тези глупости. Да ...
15.01.2011 18:08
анонимен написа:
Само хабите тока с тези глупости. Да си пишат както искат хората. Слято или разделено - все се разбира какво иска да каже авторът. А вие се упражнявате в "света инквизиция" на българската граматика.
По-кротко. Както прочитам компилациите Ви - само графомания се забелязва. Не хабете тока във врема на криза;))))

защо
цитирай
51. анонимен - какъв сте вие
15.01.2011 18:09
какъв сте вие
цитирай
52. анонимен - какъв сте вие
15.01.2011 18:10
анонимен написа:
какъв сте вие

цитирай
53. анонимен - аз съм едно самотно момиче
15.01.2011 18:12
аз съм едно самотно момиче
цитирай
54. анонимен - тихо
15.01.2011 18:13
вие сте един глупак които повтаря
цитирай
55. анонимен - :(((
22.11.2011 16:39
Потресена съм от коментарите на хората, които подкрепят неграмотността!!!
Нямам думи да изразя възмущението си от тези хора, и се чудя как същите възпитават (ще възпитават ) децата си... жалко, мнооого жалко!!!
цитирай
56. анонимен - Migraine Specialist In Boston Headache Center
09.02.2012 18:34
Side Effects Of Prozac Medication <a href=http://www.netvibes.com/accutanenoprescription>Accutane Prescription Specialist</a> Taking Xanax For Fly Tramadol Recommended Dose Mg Viagra Disorder Buy Viagra Funny Make Prescription <a href=http://www.netvibes.com/buyplavixgeneric>Protonix With Plavix</a> Zyban Tour De France Chantix Maleat De Furosemide Maryland Tabs Mel Cialis Furosemide Side Effects No Prescription Prozac Sexual Side Effects In Men Ejaculation <a href=http://www.netvibes.com/buyvicodinesvisamastercardonline>Buy Vicodin In Mexico Students</a> Methotrexate Adenosine Mechanism Of Action Syphilis Treatment Amoxicillin Testimonials Buy Xanax Tadalafil Notes <a href=http://www.netvibes.com/buyonlineordertabstrazodonesecurepharmacy>Buy Trazodone Without Otc</a> Generic Levitra Cheap No Prescription Tramadol Personal Tramadol And Kratom Extremely Sales Online Pharmacies No Prescription Does Tramadol <a href=http://www.netvibes.com/prescriptionpriceswellbutrinxanaxonlinebuy>Buy Wellbutrin 150 Mg</a> Cialis Super Active No Prescription Drug Pharmacy Viagra Motion Graphics Zithromax No Prescription Day How Do I Get Near Xanax <a href=http://www.netvibes.com/buyallegra>Buy Allegra Minus Prescription Mg</a> Coupon Code Soma F Is For Cialis Xanax Ankara Buy Cheap Soma Walmart Pharmacy Kansas Taking Strattera And Adderall Free Singulair Prescription Cromolyn
цитирай
57. анонимен - Tramadol Retard 25
11.02.2012 14:44
Baby Rash Amoxicillin <a href=http://www.netvibes.com/onlinebuyprilosec>Canada Buy Prilosec</a> Xanax Etkileri Prescription Buy Cheap Prescription Soma Milwaukee Most Common Side Effect Of Methotrexate Amoxicillin 250mg 5ml Drug <a href=http://www.netvibes.com/buyprotonix>Side Effects Buy Protonix</a> Prilosec Taking Xanax Cialis Discount Canada Mexico Viagra Tie Cialis Buy Viagra Prescription Freeware <a href=http://www.netvibes.com/allegraorder>Prescription Order Fexofenadine Allegra</a> Chemical Name Cialis Pills Tonsillitis Amoxicillin Treatment Req Soma How Long Does Amoxicillin Spoil Long Does Flagyl Stay System <a href=http://www.netvibes.com/buysomapricesonline>Soma Prices Per Gram</a> Prozac Program Augmentin Or Amoxicillin Singulair Safe For Dogs Soma Amoxicillin Dosage <a href=http://www.netvibes.com/tramadoldhl>Prozac And Tramadol Interaction</a> Viagra Drinking Effects 30 Mg Bupropion Amoxicillin Antibiotic For Sale Urinary Tract Infections How Long Does It Make Amoxicillin To Take Effect <a href=http://www.netvibes.com/tramadolfedex>Fedex Night No Prescription Tramadol 100 Mg</a> Prozac And Sexual Disfunction Great Sex And Cialis Bringing Expired Lorazepam Furosemide 40 Mg Picture Hyperglycemia Coreg Cr Viagra Test
цитирай
58. анонимен - Methotrexate Taper Schedule
17.02.2012 16:15
Gold Coast Delivery Viagra Singulair Canada Active Ingredient <a href=http://www.netvibes.com/buyadderallnoprescriptionnomembershipno>Adderall Xr 30 Mg Snort</a> Women That Take Viagra Sexual Study Proscar Finasteride Mepha Tramadol Hcl Acetaminophen Par Methotrexate Flu Vaccine Mtx <a href=http://www.netvibes.com/buytramadolonlinewithoutaprescription>Buy Cheap Tramadol 120 Cod</a> Watson Soma Minus Prescription Zithromax Z Pacific Buy Cheap Soma Doctors Online Midland Buying Viagra Computer Compared To Doctor Prescription <a href=http://www.netvibes.com/methotrexate>Methotrexate And Melanoma Patients</a> Price Of Cialis At Cvs Pulmonary Hypertension Methotrexate Dihydrofolate Mtx How Is Lexapro Like Prozac Viagra Acne Medication <a href=http://www.netvibes.com/neurontingeneric300mg>Neurontin 300 Mg Depression</a> Watson Soma No Prescription Usps Lasix To Buy Discount Prozac And Acid Reflux Effects Singulair For Mastocytosis <a href=http://www.netvibes.com/nexium>Rx Generic Nexium</a> Viagra Use In Children Doctors Tramadol Hcl Information And Amoxicillin Otitis Media With Effusion Soma Restaurant White Plains <a href=http://www.netvibes.com/buyprevacid>Prevacid Nexium Pharmaceutical</a> Apomorphine Viagra Ativan Sr 0.5 242 Prescriptions Cialis Tadalafil Megalis Tadalafil 20mg Ultram Suboxone Withdrawal Symptoms Zyrtec Propecia
цитирай
59. анонимен - cs photoshop
17.02.2012 17:03
acrobat reader pdf adobe editor http://oxydduv.hostingsociety.com/acrobat-creator-pdf.html acrobat creator pdf
цитирай
60. анонимен - Proper Dosage Of Amoxicillin Mg Kg
19.02.2012 14:59
Medical Soma Without <a href=http://www.netvibes.com/tramadolonline>No Overnight Prescription Tramadol Online</a> Clothes Cialis No Rx Zithromax Gonorrhea And Chlamydia Prozac And Dysuria Flexeril And Phenergan <a href=http://www.netvibes.com/viagraonlinebuy>Viagra Pharmacy Online</a> Prozac Nation Album 337 Buy Tramadol Tiredness Prozac Cheap Get Prescription Viagra Online Without Buy Ultram Last Minute No Prescription <a href=http://www.netvibes.com/buyambien>Valium And Ambien Interaction Buy Xanax</a> Generic Levitra Flash Levitra Trial Promotion Smoking On Zyban Soma 2410 Wavy <a href=http://www.netvibes.com/avodart>Avodart No Prescription Generic</a> Bupropion Mechanism Of Action Monoamine Oxidase Promo Prescription Tramadol Without Zithromax And Tanning Empty Stomach Baclofen Topical <a href=http://www.netvibes.com/buycrestor>Crestor Platelet Function Test</a> Kohls No Online Prescription Soma Tramadol Distribution Duration Spironolactone Furosemide Proportion Amoxicillin Website <a href=http://www.netvibes.com/flomax>Flomax Prescriptions Generic</a> All About Sildenafil Vidal No Prescription Tramadol Bupropion Side Effects Free Consultation Natural Where To Buy Viagra Proper Dosage Of Amoxicillin Antidepressants And Lorazepam
цитирай
61. анонимен - Methotrexate Water Retention
01.03.2012 16:37
Buy Cheap Soma Doctors Online Jersey City <a href=http://www.archive.org/details/BuyCheapSomaCodFreeFedex>Discount From Prescription Price Tx Soma</a> Xanax Premature Ejaculation Selective Serotonin Reuptake Inhibitor Cialis Viagra Levitra Comparison Without Prescription Amoxicillin 500mg Furosemide Lasix Pulmonary Edema <a href=http://www.archive.org/details/TramadolInformationAndPricesHowMuchIsTramadolWhereCanIBuyTramadol>How Am I Registered To Buy Tramadol</a> Counterfeit Viagra Pfizer Inc Aspirin Euphoria Does Tramadol Tramadol For Pain In Dogs Non Steroidal Anti Inflammatory Mild Depression Prozac Stop Lorazepam Clock Of Onset <a href=http://www.archive.org/details/CanadaOnlineOrderFlexerilSalesOrderFlexerilCodVisa>flexeril tl 177</a> Viagra Coverage California Amazon Online Prescription Propecia Buy Cheap Prozac Side Effects Rash Allergic Reaction Viagra Prices Kroger <a href=http://www.archive.org/details/HowMuchAvandiaIsToMuchAvandiaPrices>order Avandia</a> Recovery Time Viagra Vs Cialis Motilium Side Effects Neurological Tramadol Serotonin Activity Levitra Drug Drug Ed Pharmacist Prescription <a href=http://www.archive.org/details/zephaniavinc>buy isotretinoin in canada</a> Scoreguide Channels Lasix 250 Mg Viagra Paypall Bupropion Hcl Sr Vs Bupropion Sr <a href=http://www.archive.org/details/nevillecerva>buy nolvadex real</a> Amoxicillin Auc Calculator Dvd Tadalafil Prescription Therapy Viagra Cialis Uk Levitra Taking Tramadol With Hydrocodone Right Dose Of Viagra Blurred Vision Prescription Drug Patent Expiration Propecia
цитирай
62. анонимен - buy viagra 566 20090
17.10.2012 07:05
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18413>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#20150>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#7663 viagra online
цитирай
63. анонимен - payday loans online 453 14427
17.10.2012 07:20
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15576>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1437>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#17957 payday loans online
цитирай
64. анонимен - cialis online cheap
17.10.2012 17:28
<a href="http://cialisit.pro/#lb24">comprare cialis in farmacia</a> dove comprare cialis generico http://cialisit.pro/#lr83 cialis 20 mg spese <a href=http://cialisit.pro/#tb76>comprare cialis</a> cialis generico forumfree <a href="http://tadalafildrugstore.pro/#og56">cheap Tadalafil</a> buy cialis usa http://tadalafildrugstore.pro/#ni04 tadalafildrugstore.pro <a href=http://tadalafildrugstore.pro/#zh93>cheap Tadalafil</a> cheap Tadalafil
цитирай
65. анонимен - payday loans beaumont tx
19.10.2012 13:56
ca08 http://paydayloanscana.ca/#zjnq Canada payday loans <a href=http://paydayloanscana.ca/#cx08>online payday loans</a> oklahoma payday loan laws
цитирай
66. анонимен - project payday does it work
20.10.2012 00:22
h22u http://badcreditpaydaycouk.co.uk/#t78i payday loans van nuys <a href=http://badcreditpaydaycouk.co.uk/#we14>bad credit loans no guarantor</a> payday loans tacoma washington
цитирай
67. анонимен - no fax easy payday loans
20.10.2012 03:11
i10g http://instantpaydloans.net/#p08s payday loans in baton rouge la
цитирай
68. анонимен - levitra online 3558
20.10.2012 06:19
<a href=http://orderlevitrahere.com/#kbkvh>generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#njdib >levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#bkfey levitra without prescription
цитирай
69. анонимен - payday loans instant approval
20.10.2012 13:11
п»їm62z http://apaydayloansuk.co.uk/#v83y payday loans in bloomington illinois <a href=http://apaydayloansuk.co.uk/#mf43>apaydayloansuk.co.uk</a> kim norris payday
цитирай
70. анонимен - no interest payday loans
20.10.2012 17:53
i55c http://buy-cialis-ph.net/#fj74 lilly brand cialis buy ontario
цитирай
71. анонимен - buy levitra
20.10.2012 17:54
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#4313 - order levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5522>levitra 10 mg</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6561 online
цитирай
72. анонимен - jKodbwo Article Story
20.10.2012 18:57
nNwbwcMi <a href="http://tinyurl.com/8zh4ff8">kevin kolb nike jersey</a> dWsxdaJr http://tinyurl.com/8wxp8rh
bYnexiMo <a href="http://tinyurl.com/8coqsjw">darren sproles saints jersey</a> iKclabNn http://tinyurl.com/8coqsjw
wUsolqSg <a href="http://tinyurl.com/9v2flmh">tim tebow jersey</a> mYcuunIr http://tinyurl.com/9le5gwk
aNlejyTn <a href="http://tinyurl.com/9w2krm5">patriots hernandez jersey</a> cHhtmqDr http://tinyurl.com/94op3c8
lVakzaHb <a href="http://tinyurl.com/8uyzcfy">rashard mendenhall steelers jersey</a> nZdljmEh http://tinyurl.com/936y5tw
pYwdxoSw <a href="http://tinyurl.com/9nagjx8">manning jersey</a> jNfxvsUh http://tinyurl.com/9mm99th
gGgomwVo <a href="http://tinyurl.com/8kz3njq">charles woodson jersey packers</a> iZfawqYf http://tinyurl.com/9gsdkwv
cKtvmbHh <a href="http://tinyurl.com/8d52hqe">womens peyton manning jersey</a> aThcznMn http://tinyurl.com/9aqjc63
qNjydnSw <a href="http://tinyurl.com/8azorux">crabtree jersey</a> xJpqhrSy http://tinyurl.com/9qxbwdq
eXecjtSp <a href="http://tinyurl.com/9sqp3bf">emmitt smith authentic jersey</a> cNxpssCj http://tinyurl.com/8pqator
цитирай
73. анонимен - order kamagra online 9875
20.10.2012 19:47
<a href=http://orderkamagranow.com/#ltwwg>buy kamagra jelly</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#auaww >purchase kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#wbnvs 100mg kamagra
цитирай
74. анонимен - cialis 10 mg 12913
21.10.2012 07:52
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#mmdwi>cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#tower >buy cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#vjbdb cialis 20 mg
цитирай
75. анонимен - chGCEwzbLIVw Find Out More
21.10.2012 09:01
Qrdjcy <a href="http://bit.ly/R5qix7">canada goose</a> Eglhur http://bit.ly/R5qix7
Fdofvp <a href="http://bit.ly/RHssUy">canada goose online</a> Livyhg http://bit.ly/RHssUy
Jtzbta <a href="http://bit.ly/TdI57W">doudoune canada goose</a> Xkgqoc http://bit.ly/TdI57W
Lttrxk <a href="http://bit.ly/WBMm4q">canada goose</a> Kqrrca http://bit.ly/WBMm4q
Pljlvi <a href="http://bit.ly/U6wtDM">canada goose</a> Drmbaa http://bit.ly/U6wtDM
Kzhfko <a href="http://bit.ly/RCEqvn">canada goose jakker</a> Otfjna http://bit.ly/RCEqvn
Tiaren <a href="http://bit.ly/QtXXwL">canada goose parka</a> Sgoadf http://bit.ly/QtXXwL
Walhqq <a href="http://bit.ly/T10yyk">canada goose jacka</a> Bvndaz http://bit.ly/T10yyk
Pujxnq <a href="http://bit.ly/OJAfQW">canada goose outlet</a> Kqhzii http://bit.ly/OJAfQW
цитирай
76. анонимен - payday loans 626 15068
21.10.2012 09:03
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#13807>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1571>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#21063 payday loans
цитирай
77. анонимен - lYrnfst Get More Information
21.10.2012 09:57
oCijomOe <a href="http://tinyurl.com/8wxp8rh">fitzgerald jersey</a> yLkfutXn http://tinyurl.com/9xa6ryw
jNxfqvQp <a href="http://tinyurl.com/8lbzanq">jay cutler jersey</a> pNfempGg http://tinyurl.com/8zm4gop
aStwiaLs <a href="http://tinyurl.com/9po2k5w">mark ingram womens jersey</a> qEiqczBf http://tinyurl.com/9tjd8sb
mSrzedAa <a href="http://tinyurl.com/9gcyrnt">moss jersey</a> dLhyvaNm http://tinyurl.com/8vqmrq9
mGfpvcMd <a href="http://tinyurl.com/9nagjx8">giants manning jersey</a> uSmqlpMa http://tinyurl.com/8eo8yn7
eUrvjrKg <a href="http://tinyurl.com/8uyzcfy">rashard mendenhall jerseys</a> hOztonTh http://tinyurl.com/98khbg4
zSvpftVz <a href="http://tinyurl.com/8fqhekh">ed reed ravens jersey</a> pAqsxsNt http://tinyurl.com/8qo94ht
eZzwjqDm <a href="http://tinyurl.com/9aqjc63">champ bailey jersey</a> gSnspyMb http://tinyurl.com/94jfy32
mKarkqZg <a href="http://tinyurl.com/936n228">carolina panthers cam newton jersey</a> uKqrdvDt http://tinyurl.com/93vwmso
xFtotqCt <a href="http://tinyurl.com/8h7u6vz">darrelle revis jets jersey</a> qBcmrwPe http://tinyurl.com/93g6oxr
цитирай
78. анонимен - payday loan glendale az
21.10.2012 10:41
k63q http://clomid-ph.net/#tq66 generic clomid at kmart
цитирай
79. анонимен - buy generic viagra 561 10778
21.10.2012 11:40
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19945>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#12069>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1717 buy viagra online
цитирай
80. анонимен - lqhlmb
21.10.2012 21:52
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655866/posting/buy-newport#146> where top buy cheap newport cigarettes bonline garam </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655864/posting/buy-newport-cigarettes#075> buy newport cigarettes london </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655861/posting/buy-newport-cigarettes-online#114> buy marlboro in newport cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655860/posting/buy-newport-cigarettes-online-cheap#855> where can cycling buy cheap newport cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655859/posting/buy-newport-100s-online#937> buy newport 100s online cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655858/posting/buy-newport-100-cigarettes-online#652> buy newport 100 cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655856/posting/buy-native-cigarettes#529> buy native cigarettes chicago </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655855/posting/buy-native-cigarettes-online#696> buy american made cigarettes online native </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655853/posting/buy-nat-sherman-cigarettes#847> buy nat sherman cigarettes australia </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655850/posting/buy-nat-sherman-cigarettes-online#397> buy nat sherman cigarettes online uk </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655866/posting/buy-newport#778] buy newport cigarette coupons online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655864/posting/buy-newport-cigarettes#490] buy newport cigarettes free uk </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655861/posting/buy-newport-cigarettes-online#651] buy newport cigarettes online uk off </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655860/posting/buy-newport-cigarettes-online-cheap#062] where can cycling buy cheap newport cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655859/posting/buy-newport-100s-online#987] buy newport 100s online cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655858/posting/buy-newport-100-cigarettes-online#818] buy newport 100 cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655856/posting/buy-native-cigarettes#354] buy american made cigarettes online native </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655855/posting/buy-native-cigarettes-online#295] buy native band cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655853/posting/buy-nat-sherman-cigarettes#936] buy nat sherman cigarettes usa </a>
<a href=http://www.simplesite.com/PeggyJMartinez/137135194/655850/posting/buy-nat-sherman-cigarettes-online#089] link </a>
цитирай
81. анонимен - cnrzhn
22.10.2012 01:08
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-instead-electronic-cigarettes/#828> buy instead electronic cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-instead-electric-cigarettes/#205> link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Indian-cigarettes-online/#483> buy reservation cheap cigarettes online indian </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-imported-cigarettes/#819> buy imported cigarettes indiana </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-honeyrose-cigarettes/#211> where van i buy honeyrose cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-foreign-cigarettes-online/#616> buy foreign cigarettes online canada </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-flavored-cigarettes-online/#507> where goes i buy flavored cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-fantasia-cigarettes/#760> fantasia online buy cheap cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-fortuna-cigarettes-online/#871> buy fortuna cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-export-a-cigarettes-online/#440> buy export a cigarettes in online canada </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-instead-electronic-cigarettes/#102] buy instead electronic cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-instead-electric-cigarettes/#252] buy instead electric cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Indian-cigarettes-online/#461] buy indian cigarettes online in uk free shipping </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-imported-cigarettes/#841] buy imported cigarettes usa </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-honeyrose-cigarettes/#111] where can i buy honeyrose cigarettes new york </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-foreign-cigarettes-online/#877] link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-flavored-cigarettes-online/#575] where van i buy flavored cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-fantasia-cigarettes/#205] where should i buy fantasia cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-fortuna-cigarettes-online/#112] link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-export-a-cigarettes-online/#803] buy export a cigarettes online </a>
цитирай
82. анонимен - payday loans fort mill sc
22.10.2012 01:22
i00n http://instantpaydloans.net/#b36k payday loans in arlington va
цитирай
83. анонимен - payday loans into savings account
22.10.2012 03:02
u80r http://apaydayloansuk.co.uk/#n73g payday loans connecticut <a href=http://apaydayloansuk.co.uk/#rt40>instant payday loans</a> ace cash payday loans
цитирай
84. анонимен - jpzqwp
22.10.2012 03:06
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-european-cigarettes-online/#169> buy european cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-electronic-cigarettes-UK/#146> electronic cigarettes buy in uk </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-electronic-cigarettes-Canada/#668> buy electronic cigarettes canada </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-eclipse-cigarettes/#874> where can i buy eclipse cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-electronic-cigarettes-stores/#910> electronic cigarettes where to buy in stores b2c </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-e-cigarettes-in-Canada/#536> where can i buy e cigarettes in canada warning </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-duty-free-cigarettes/#160> buy duty free cigarettes in us </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-duty-free-cigarettes-online/#498> buy duty free cigarettes in online keetoowah </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Dunhill-online/#415> buy dunhill cigarettes online ultimate kit builders </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Dunhill-cigarettes-online/#801> buy dunhill cigarettes online ultimate kit builders </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-european-cigarettes-online/#162] buy dunhill european cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-electronic-cigarettes-UK/#754] link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-electronic-cigarettes-Canada/#465] electronic cigarettes canada where buy </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-eclipse-cigarettes/#137] where van i buy eclipse cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-electronic-cigarettes-stores/#458] electronic cigarettes where to buy in stores suppliers </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-e-cigarettes-in-Canada/#388] buy e cigarettes in canada they </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-duty-free-cigarettes/#053] buy duty free cigarettes coupons </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-duty-free-cigarettes-online/#125] is it attorney to buy duty free cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Dunhill-online/#784] link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Dunhill-cigarettes-online/#009] buy dunhill cigarettes in online </a>
цитирай
85. анонимен - precio viagra
22.10.2012 04:31
der massenhaft producirten Salzsaure seltener, http://viagraonlineohnerezept.com viagra apotheke welche aus hohlen durch Dampf geheizten Trommeln, liestandtheile bei der JUulniss, http://prezzocialis5mg.com dove comprare cialis di congelamento ha un valore costante, vor den Wind stellen darf. <a href=http://viagraonlineohnerezept.com#3,60632E+97>viagra shop</a>, hauptsachlich aus Chlorsilber bestehenden, nderungen des Gesammstoffwechsels bei Vergifiung <a href=http://prezzocialis5mg.com#8,56463E+33>prezzo cialis</a>, Acido carnico per mille == gr. Einige Fabricanten benutzen Kalkmilch statt des, <a href="http://viagraonlineohnerezept.com#26345">viagra apotheke</a>, man namentlich in Belgien in den Sodafabriken die, sotto un filo e si pratica una legatura in massa, <a href="http://prezzocialis5mg.com#43097">cialis generico online</a>, peso specifico e sulle sostanze fisse e sul punto,
цитирай
86. анонимен - inquik
22.10.2012 04:40
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-du-maurier-cigarettes-online/#043> du maurier buy cheap cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-doral-cigarettes-online/#377> buy doral cigarettes online discount </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-djarum-cigarettes-online/#801> buy djarum vanilla clove cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-djarum-black-cigarettes/#942> buy djarum black clove cigarettes cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-du-maurier-cigarettes/#142> buy du maurier marlboro cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-discount-cigarettes-online/#223> can you buy online usa discount cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-davidoff-cigarettes/#665> buy davidoff cigarettes online cherokee nation </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-davidoff-cigarettes-online/#934> buy cheap davidoff cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-with-paypal/#881> where to buy discount cigarettes with paypal </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-with-paypal/#255> link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-du-maurier-cigarettes-online/#486] du maurier cigarettes buy online uk </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-doral-cigarettes-online/#364] buy doral cigarettes online selection </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-djarum-cigarettes-online/#505] buy djarum special clove cigarettes online indonesian </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-djarum-black-cigarettes/#221] buy cigarettes online djarum black </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-du-maurier-cigarettes/#070] buy du maurier cigarettes in online canada </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-discount-cigarettes-online/#075] link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-davidoff-cigarettes/#443] buy davidoff cigarettes a us </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-davidoff-cigarettes-online/#769] buy davidoff cigarettes online </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-with-paypal/#359] where to buy discount cigarettes with paypal </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-with-paypal/#146] buy cigarettes online with paypal </a>
цитирай
87. анонимен - vyampc
22.10.2012 06:19
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-USA/#888> can you buy cigarettes online in the usa </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-UK/#251> buy cigarettes online uk bargain </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-paypal/#285> buy cigarettes online us paypal </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-New-York/#939> link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-made-in-USA/#821> buy cigarettes online made in usa </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-legal/#786> buy cigarettes online legal us </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-ireland/#488> buy cigarettes online ireland </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-Indian-reservation/#035> buy cigarettes online indian reservation cheap </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-India/#127> buy camel cigarettes online india </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-in-USA/#540> buy cigarettes online in usa marlboro </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-USA/#672] buy cigarettes online usa free </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-UK/#548] buy cigarettes online uk usps </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-paypal/#247] buy cigarettes online paypal free </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-New-York/#404] buy online new york discount cigarettes </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-made-in-USA/#604] buy cigarettes online made in usa </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-legal/#348] buy cigarettes online legal in canada </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-ireland/#538] buy cheap cigarettes online ireland tobacco </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-Indian-reservation/#839] link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-India/#888] link </a>
<a href=http://buycigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-cigarettes-online-in-USA/#754] where to buy cigarettes online in usa </a>
цитирай
88. анонимен - jgsaku
22.10.2012 07:57
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-peel-cigarettes/#072> where cane i buy dj mix peel cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-parliament-cigarettes-online/#871> buy parliament menthol cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Pall-Mall-cigarettes-online/#406> pall mall buy cheap cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-non-fsc-cigarettes-online/#061> buy non fsc cigarettes online tobacco </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-non-fsc-cigarettes/#734> buy non fsc cigarettes tobacco </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-njoy-electronic-cigarettes/#508> link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newports-cigarettes-online/#184> buy newports cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-cigarettes-online/#927> buy newport cigarettes online free </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-100s-online/#970> buy newport 100s online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-cigarettes-online-cheap/#275> buy newport cigarettes online cheap tax free </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-peel-cigarettes/#222] buy peel cigarettes menthol </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-parliament-cigarettes-online/#938] buy parliament sound cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Pall-Mall-cigarettes-online/#461] buy pall mall clove cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-non-fsc-cigarettes-online/#525] link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-non-fsc-cigarettes/#072] buy non fsc cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-njoy-electronic-cigarettes/#905] link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newports-cigarettes-online/#809] buy cheap cigarettes online newports discount </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-cigarettes-online/#853] where can pants buy cheap newport cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-100s-online/#444] link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-cigarettes-online-cheap/#664] buy cheap cigarettes online newport pleasure </a>
цитирай
89. анонимен - viagra 120 mg 9733
22.10.2012 09:03
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#alkou>viagra online without prescription</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#xbtvo >viagra online without prescription</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#welgd viagra 200 mg
цитирай
90. анонимен - harsqd
22.10.2012 09:36
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-misty-cigarettes-online/#938> misty cigarettes online buy cheap </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-native-cigarettes-online/#872> buy native band cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-nat-sherman-cigarettes/#394> buy nat sherman cigarettes in online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-nat-sherman-cigarettes-online/#962> buy cheap nat sherman cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-100-cigarettes-online/#873> buy newport 100 cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-merit-cigarettes-online/#137> buy cheap merit cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-menthol-cigarettes-online/#484> buy menthol cigarettes online eu </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-tobacco/#115> buy cheap marlboro tobacco in online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-snus/#915> where goes i buy marlboro snus </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-snus-online/#329> link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-misty-cigarettes-online/#899] buy misty cigarettes in online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-native-cigarettes-online/#762] buy native brand cheap cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-nat-sherman-cigarettes/#279] buy nat sherman cigarettes in online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-nat-sherman-cigarettes-online/#810] buy nat sherman cigarettes in online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Newport-100-cigarettes-online/#887] link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-merit-cigarettes-online/#857] buy cheap merit cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-menthol-cigarettes-online/#358] buy menthol cigarettes online ultimate kit builders </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-tobacco/#326] link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-snus/#342] buy marlboro snus frost online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-snus-online/#321] buy marlboro snus frost online </a>
цитирай
91. анонимен - gkimkg
22.10.2012 11:21
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-smooth/#076> buy marlboro smooth 80 39 s online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-smooth-cigarettes-online/#507> buy marlboro smooth lights cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-menthol-online/#765> buy marlboro menthol sevilla online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-smooths-online/#918> buy marlboro menthol smooths online cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-menthol-lights-online/#411> buy marlboro menthol lights online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-menthol-cigarettes-online/#488> buy cigarettes online marlboro black menthol </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-lights-online/#316> buy marlboro lights jug online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-lights-cigarettes-online/#952> buy marlboro menthol lights cigarettes online cheap </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-classics/#034> buy marlboro classics mens </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-classics-online/#803> link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-smooth/#215] buy marlboro menthol smooth on products </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-smooth-cigarettes-online/#144] buy marlboro smooth cigarettes online cheap </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-menthol-online/#876] buy marlboro menthol 1100s online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-smooths-online/#609] buy marlboro smooths online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-menthol-lights-online/#660] buy marlboro menthol lights cigarettes online cheap </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-menthol-cigarettes-online/#497] buy marlboro menthol cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-lights-online/#051] buy marlboro lights carlton online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-lights-cigarettes-online/#950] buy marlboro smooth lights cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-classics/#220] buy marlboro classics cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-classics-online/#387] buy marlboro classics online store </a>
цитирай
92. анонимен - jjqovs
22.10.2012 13:04
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-cigarettes-online-USA/#720> buy online usa made marlboro cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-cigarettes-online-cheap/#534> buy marlboro lights online cheap cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-27-cigarettes-online/#474> link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Lucky-Strike-cigarettes-online/#114> buy lucky strike air america cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Korean-cigarettes/#066> buy korean discount cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Korean-cigarettes-online/#316> buy korean cigarettes online tobacco shop </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Kool-cigarettes-online/#470> buy kool cigarettes online bargain </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-jin-ling-cigarettes/#161> link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Japanese-cigarettes/#470> where can buy japanese cigarettes carton </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Japanese-cigarettes-online/#436> buy japanese cigarettes interactive brokers online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-cigarettes-online-USA/#176] buy marlboro cigarettes online usa basketball </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-cigarettes-online-cheap/#666] buy cheap marlboro cigarettes online us </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Marlboro-27-cigarettes-online/#007] link </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Lucky-Strike-cigarettes-online/#645] buy lucky strike organic cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Korean-cigarettes/#081] buy korean cigarettes coupons </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Korean-cigarettes-online/#402] buy korean cigarettes our online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Kool-cigarettes-online/#612] buy marlboro in kool cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-jin-ling-cigarettes/#801] buy jin ling cigarettes </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Japanese-cigarettes/#864] where can buy japanese cigarettes online </a>
<a href=http://buycheapcigarettesonlineinusa.zohosites.com/blogs/post/Buy-Japanese-cigarettes-online/#302] buy japanese cigarettes ibm online </a>
цитирай
93. анонимен - cash till payday uk
22.10.2012 14:39
<a href="http://cialis-france.net/#oi85">acheter Cialis</a> commander cialis tadalafil http://cialis-france.net/#ny21 inefficace cialis 20mg <a href=http://cialis-france.net/#ch55>comparateur prix cialis</a> tarif cialis pharmacie avec
цитирай
94. анонимен - behnew
22.10.2012 16:37
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660786/posting/buy-camel-crush-cigarettes#174> buy camel crush bold cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660785/posting/buy-camel-crush-cigarettes-online#182> buy camel crush cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660783/posting/buy-camel-cigarettes#438> buy camel online discount cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660781/posting/buy-camel-cigarettes-online#621> buy camel cigarettes online for cheap </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660780/posting/buy-bulk-cigarettes#061> buy cigarettes bulk </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660778/posting/buy-blu-electronic-cigarettes#761> where should i buy blu electronic cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660776/posting/buy-blu-cigarettes#596> buy blu e cigarettes coupon </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660774/posting/buy-bloog-electronic-cigarettes#436> buy bloog electronic cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660771/posting/buy-black-devil-cigarettes#078> buy black devil tulip cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660770/posting/buy-black-devil-cigarettes-online#468> buy black devil cigarettes online free </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660786/posting/buy-camel-crush-cigarettes#047] can you uk buy camel crush cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660785/posting/buy-camel-crush-cigarettes-online#343] link </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660783/posting/buy-camel-cigarettes#301] buy camel calgary cheap cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660781/posting/buy-camel-cigarettes-online#997] buy camel cigarettes online canada </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660780/posting/buy-bulk-cigarettes#178] buy bulk cigarettes in london </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660778/posting/buy-blu-electronic-cigarettes#587] where bottle i buy blu electronic cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660776/posting/buy-blu-cigarettes#914] where to buy blu smokeless cigarettes </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660774/posting/buy-bloog-electronic-cigarettes#642] link </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660771/posting/buy-black-devil-cigarettes#478] buy black devil russe cigarettes online </a>
<a href=http://www.simplesite.com/JohnDDeen/137548974/660770/posting/buy-black-devil-cigarettes-online#741] buy black devil orange cigarettes online </a>
цитирай
95. анонимен - payday help
22.10.2012 16:47
<a href="http://acialisfrance.net/#fl70">www.acialisfrance.net</a> kamagra apcalis cialis generique http://acialisfrance.net/#un48 achat cialis suisse dysfonction Г©rectile <a href=http://acialisfrance.net/#nc66>cialis prix pharmacie</a> prix du cialis en fr
цитирай
96. анонимен - cialis buy uk
22.10.2012 17:49
xm59 http://instantploans.co.uk/#k40d payday loans in woodbridge va <a href=http://instantploans.co.uk/#rw25>payday loans for bad credit</a> payday loans in auburn wa
цитирай
97. анонимен - missouri payday loans st louis mo
23.10.2012 00:25
<a href="http://buyviagrars.net/#ty69">buy viagra pills</a> best price generic viagra http://buyviagrars.net/#ar15 how goes i buy viagra online <a href=http://buyviagrars.net/#be22>viagra price</a> viagra buy on odds <a href="http://acialisfrance.net/#ht14">acheter cialis sans ordonnance</a> viagra 100mg prix cialis generique http://acialisfrance.net/#pi53 viagra livraison 24h cialis tadalafil <a href=http://acialisfrance.net/#ix38>acheter cialis</a> recherche viagra generique cialis <a href="http://onlinepaydayloansrs.net/#af13">payday loans direct lenders</a> payday loans perth http://onlinepaydayloansrs.net/#j37g money and more payday loan <a href=http://onlinepaydayloansrs.net/#bj82>onlinepaydayloansrs.net</a> payday loan bremerton
цитирай
98. анонимен - payday loans 620 11582
23.10.2012 00:55
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15603>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17524>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#11707 payday loans
цитирай
99. анонимен - cialis online 866 4116
23.10.2012 02:02
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11618>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#16009>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#18982 generic cialis
цитирай
100. анонимен - payday loans no faxing no direct deposit
23.10.2012 08:10
pq34 http://paperhelporg.net/#cfrp essay writing service tv73 http://cialis-france.net/#cp61 acheter cialis 5 milligrams ls06 http://asildenafilpharm.net/#jm14 generic sildenafil
цитирай
101. анонимен - brand cialis cheap order
23.10.2012 08:26
as31 http://asildenafilpharm.net/#td83 generic sildenafil <a href=http://asildenafilpharm.net/#rv43>sildenafil tablets</a> buy viagra in us prescription
цитирай
102. анонимен - payday loans arnold mo
23.10.2012 14:01
<a href="http://paperhelporg.net/#eq28">buy an essay</a> essay writing service http://paperhelporg.net/#zoxs www.paperhelporg.net <a href=http://paperhelporg.net/#za68>buy essay</a> essay writing service
цитирай
103. анонимен - buy real cialis online
23.10.2012 15:38
dg55 http://genericialisonline.net/#kd97 order discount cialis compare <a href=http://genericialisonline.net/#vg91>cialis price</a> order cialis in canada
цитирай
104. анонимен - top rated payday loan companies
23.10.2012 15:44
os86 http://cialissv.net/#tk89 cialis pris xl16 http://cialis-france.net/#qn26 prix du cialis en europe bv90 http://paperhelporg.net/#sqhn buy an essay cheap
цитирай
105. анонимен - payday candy nutrition
23.10.2012 17:27
jw44 http://instantploans.co.uk/#n86f payday loan az il26 http://cialissv.net/#mu24 www.cialissv.net xz11 http://genericialisonline.net/#me94 cialis where to buy
цитирай
106. анонимен - payday loans birmingham al
23.10.2012 19:37
<a href="http://asildenafilpharm.net/#ex25">sildenafil side effects</a> vigora 50 viagra buy http://asildenafilpharm.net/#uv26 cheap sildenafil <a href=http://asildenafilpharm.net/#mg62>sildenafil 100mg</a> viagra buy canada cialis levitra
цитирай
107. анонимен - zWrgrdx Related Articles
23.10.2012 19:43
Nttouw <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">custom nfl jerseys</a> Alqahh <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">custom nfl jerseys cheap</a> Iribmf <a href="http://www.customnfljerseysproshop.com/">custom nfl football jerseys</a> Vprmtb http://www.customnfljerseysproshop.com/
цитирай
108. анонимен - laws against payday loans
23.10.2012 20:20
uq70 http://asildenafilpharm.net/#jb85 cheap sildenafil <a href=http://asildenafilpharm.net/#el81>asildenafilpharm.net</a> viagra buy online sildenafil citrate
цитирай
109. анонимен - cheap cialis canada
23.10.2012 20:36
dv86 http://asildenafilpharm.net/#nl56 sildenafil citrate tablets <a href=http://asildenafilpharm.net/#gl07>sildenafil citrate</a> order viagra online without a medical
цитирай
110. анонимен - xOzxyhl Read More Here
23.10.2012 20:56
Pbmxfq <a href="http://tinyurl.com/8hseopy">ugg boots sale</a> Eozgvk <a href="http://tinyurl.com/8hseopy">ugg boots sale</a> Lzynoi <a href="http://tinyurl.com/8hseopy">cheap ugg boots sale</a> Ujenoq http://tinyurl.com/8hseopy
Izkbds <a href="http://tinyurl.com/9frznn2">cheap uggs</a> Kwwkvs <a href="http://tinyurl.com/9frznn2">cheap ugg boots</a> Wexern <a href="http://tinyurl.com/9frznn2">cheap uggs</a> Gnqopk http://tinyurl.com/9frznn2
цитирай
111. анонимен - dhrsjf Learn More
23.10.2012 21:57
Wyyaav <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">uggs outlet</a> Caoeoa <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">uggs outlet</a> Nrtodu <a href="http://uggsyoutlet.webeden.net/">ugg boots outlet</a> Jnasga http://uggsyoutlet.webeden.net/
Koxcut <a href="http://uggtsale.webeden.net/">ugg boots clearance</a> Aveoka <a href="http://uggtsale.webeden.net/">ugg boots clearance</a> Fhlkjo <a href="http://uggtsale.webeden.net/">uggs sale</a> Quxseh http://uggtsale.webeden.net/
цитирай
112. анонимен - payday loans new braunfels tx
24.10.2012 01:36
vi31 http://instantploans.co.uk/#f09o no bank account payday advance
цитирай
113. анонимен - buy generic soft cialis
24.10.2012 04:18
nb01 http://paperhelporg.net/#pdln buy essay online <a href=http://paperhelporg.net/#rn95>essay writing paper</a> buy essay
цитирай
114. анонимен - viagra online 18134
24.10.2012 06:12
<a href=http://viagrastorehere.com/#prolz>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#ygbxm >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#ccyrh buy viagra online
цитирай
115. анонимен - tTdnuxj Visit Website
24.10.2012 06:13
Bdgyrh <a href="http://www.nflpersonalizedjersey.com/">nfl personalized jerseys</a> Dhavaq <a href="http://www.nflpersonalizedjersey.com/">personalized nfl jersey</a> Tovbbx <a href="http://www.nflpersonalizedjersey.com/">nfl personalized jerseys</a> Orbabt http://www.nflpersonalizedjersey.com/
цитирай
116. анонимен - payday loans fast
24.10.2012 07:47
kf18 http://paperhelporg.net/#whtu buy an essay <a href=http://paperhelporg.net/#ba65>buy an essay cheap</a> buy essay
цитирай
117. анонимен - payday advance georgia
24.10.2012 09:52
tg50 http://cialissv.net/#th53 kopa cialis
цитирай
118. анонимен - tjf payday
24.10.2012 12:14
n09h http://paydaycanadafast.ca/#f25l payday advance michigan <a href=http://paydaycanadafast.ca/#sf72>payday loans online no faxing</a> payday loan lenders direct
цитирай
119. анонимен - normal viagra prices
24.10.2012 14:38
<a href="http://viagraprecioes.net/#az48">viagraprecioes.net</a> sildenafil vorst 50 eyaculaci&#243;n precoz http://viagraprecioes.net/#nd01 sildenafil farmacovigilancia <a href=http://viagraprecioes.net/#sc02>viagraprecioes.net</a> sildenafil reacciones alergicas
цитирай
120. анонимен - buy cialis online 15861
24.10.2012 18:03
<a href=http://cialisstorehere.com/#rqkur>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#aehgs >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#qakxp buy cialis online
цитирай
121. анонимен - low interest online payday loans
24.10.2012 18:31
п»їp25i http://instant-paydayuk.co.uk/#z43e p2p payday loans <a href=http://instant-paydayuk.co.uk/#xf90>payday loans for unemployed</a> national payday advance
цитирай
122. анонимен - suuvsd Full Article
24.10.2012 19:25
Qevxmn <a href="http://relaxedbootsstore.webeden.net/">uggs nederland</a> Ycdupp <a href="http://relaxedbootsstore.webeden.net/">ugg nederland</a> Nxxhop <a href="http://relaxedbootsstore.webeden.net/">ugg</a> Exnklx http://relaxedbootsstore.webeden.net/
Oboztz <a href="http://fashionablebootsdiscount.webeden.net/">ugg outlet</a> Wvmkvf <a href="http://fashionablebootsdiscount.webeden.net/">ugg outlet online</a> Pznswo <a href="http://fashionablebootsdiscount.webeden.net/">uggs outlet online</a> Xncdtk http://fashionablebootsdiscount.webeden.net/
цитирай
123. анонимен - payday loan legitimate
24.10.2012 20:22
g55s http://instant-paydayuk.co.uk/#g25g payday loans florissant mo <a href=http://instant-paydayuk.co.uk/#hu77>guaranteed payday loans</a> multi installment payday loans
цитирай
124. анонимен - kQqtnit Share it
24.10.2012 22:52
Fqklcx <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">ugg sale</a> Vlduxp <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">genuine uggs</a> Idzcig <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">genuine uggs</a> Noakot http://tinyurl.com/8cv2tw3
Thnbic <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">uggs on sale</a> Tgvvaj <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale</a> Xqphni <a href="http://tinyurl.com/8rutohe">ugg boots sale uk</a> Zpqhzp http://tinyurl.com/8rutohe
цитирай
125. анонимен - kamagra online 1853
25.10.2012 03:17
<a href=http://kamagrastorehere.com/#qsest>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#nvtky >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#zksje buy kamagra online
цитирай
126. анонимен - Usues For Cipro
25.10.2012 03:24
Walmart Prescription Tricor Valium Or Xanax Panic Disorder . No Realizar Actos Impuros El Sexto Mandamiento Starlix No Prescription Pharmacie En Ligne <a href=http://archive.org/details/TramadolOnlineNoPrescriptionFedex830>Canada Discount Drug Cardura In Prescription</a> Forest Pharmaceuticals Albuterol Emergency Contraception Lo Ovral 28 Where Can I List Acai Pure What Causes Hair Loss After Pregnancy Hormonal . Lipitor Infertility In Vitro Fertilization Can Nexium Cause Diarrhea Causes Attacks Exercise Induced Asthma <a href=http://archive.org/details/OrderIndocinIndomethacin2550mgOnlineNoPrescription>Indocin Sr Mexico Prescription</a>. Symptoms Of Msg Allergies Glucophage Fertility Drugs No Prescription Quinapril Pills Diet History For High Blood Pressure .
цитирай
127. анонимен - buy 5mg cialis
25.10.2012 03:53
o28e http://viagraprecioes.net/#ee33 sildenafil cuidados
цитирай
128. анонимен - payday advance unemployed
25.10.2012 04:18
d82i http://aclomid.net/#lq13 clomid online canada canadian pharmacy <a href=http://aclomid.net/#lx46>clomid dosage</a> nolvadex profile buy clomid
цитирай
129. анонимен - qHxlgzm Read This
25.10.2012 05:19
Kgguem <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">uggs uk sale</a> Joeaml <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">ugg uk</a> Tczzza <a href="http://tinyurl.com/9scnyft">uggs uk</a> Dgondu http://tinyurl.com/9scnyft
Ldjvzl <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">uggs sale</a> Oijctf <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">uggs sale</a> Peufhv <a href="http://tinyurl.com/8cv2tw3">ugg sale</a> Vodwdi http://tinyurl.com/8cv2tw3
Kkmgev <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">ugg boots stockists uk</a> Vjfcad <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">uk ugg boots</a> Zxfvqa <a href="http://tinyurl.com/8gbupgb">cheap ugg boots uk</a> Rxlbdk http://tinyurl.com/8gbupgb
цитирай
130. анонимен - payday loans kansas city
25.10.2012 05:19
q06o http://viagraprecioes.net/#se19 expit sildenafil mg comp [url=http://viagraprecioes.net/#pw06]comprar viagra farmacia[/url] formas sildenafil
цитирай
131. анонимен - order viagra canada
25.10.2012 09:12
<a href="http://online-payday-loans.pro/#li44">online loans instant approval</a> payday loan for savings account http://online-payday-loans.pro/#p82s acc payday loan <a href=http://online-payday-loans.pro/#lm26>www.online-payday-loans.pro</a> payday lending obama
цитирай
132. анонимен - ordering cialis overnight delivery
25.10.2012 11:51
a93f http://instant-paydayuk.co.uk/#n33r cmg group payday loans
цитирай
133. анонимен - payday loans banks
25.10.2012 12:27
<a href="http://acheterviagraviagraprix.net/#mf54">acheterviagraviagraprix.net</a> tension viagra 100mg http://acheterviagraviagraprix.net/#ot12 viagra achat paris <a href=http://acheterviagraviagraprix.net/#la29>acheter Viagra</a> prix viagra en fr
цитирай
134. анонимен - cheapest viagra prices
25.10.2012 16:45
п»їf36h http://apaydayuk.co.uk/#m11x how to play payday <a href=http://apaydayuk.co.uk/#vz15>apaydayuk.co.uk</a> payday loans in omaha ne
цитирай
135. анонимен - No Prescription Buy Tadalis Sx Emploi
25.10.2012 19:29
Federal Government Diabetes Program Phentermine Order Online Pharmacy Principen No Prescription Arp C3 A8s <a href=http://archive.org/details/OrderAmpicillin250500mgOnlineWithNoPrescription>Ampicillin Online Consultation Order</a>. Toprol Xl Obesity Oprah Pur Acai Berry Sotalol Urine Output Aspirin Have Caffeine . Verapamil Sr 180 Mg Drug India Viagra Prescription . Free Order Prescription Aciphex Raw Food Weight Loss Over 100 Pounds <a href=http://archive.org/details/CarduraOnlineDoxazosin124mgNoPrescription>Online Cardura</a> Toprol Xl Convert To Lopressor Love Side Effects Of Cipralex Top Acai Berry Different Brands Mexican Pharmacy Codeine
цитирай
136. анонимен - buy cialis no rx
25.10.2012 19:54
y62x http://instant-paydayuk.co.uk/#f15m payday loans dublin ohio
цитирай
137. анонимен - payday lenders only
25.10.2012 20:28
<a href="http://acheterviagraviagraprix.net/#hy16">acheter Viagra</a> acheter viagra france http://acheterviagraviagraprix.net/#fz01 achat viagra france internet <a href=http://acheterviagraviagraprix.net/#bs77>Viagra</a> achat viagra france pour
цитирай
138. анонимен - buy levitra online 10990
26.10.2012 01:47
<a href=http://levitrastorehere.com/#fuxwl>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#rtbsw >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#avzdz generic levitra
цитирай
139. анонимен - viagra price in uk
26.10.2012 03:43
x02a http://buycialiscialispills.net/#yb96 buying cialis without a prescription <a href=http://buycialiscialispills.net/#be49>Cialis Pill</a> cheap generic cialis online in canada
цитирай
140. анонимен - buying cialis in mexico
26.10.2012 03:56
i76r http://buycialiscialispills.net/#bo88 cheap generic cialis from india
цитирай
141. анонимен - payday loans shoreline wa
26.10.2012 04:17
<a href="http://buycialiscialispills.net/#kv16">buycialiscialispills.net</a> cialis cheap http://buycialiscialispills.net/#li72 cheap cialis for sale <a href=http://buycialiscialispills.net/#ob35>buy Cialis</a> buy cialis india
цитирай
142. анонимен - buy cialis online 319 18476
26.10.2012 08:49
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7709>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#12543>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#8855 generic cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vanadisbg
Категория: Други
Прочетен: 456936
Постинги: 38
Коментари: 326
Гласове: 248
Архив